Per a un ensenyament de l'oral

Iniciació als gèneres formals a l'escola

Joaquim Dolz, Bernard Schneuwly

ISBN: 978-84-841-5780-9

Matèria: filologia

Submatèries: filologia catalana

Idioma: català

Coeditor: Publicacions de l’Abadia de Montserrat

Any ed.: 2006

Enquadernació: rústica

Format: 14 x 19,5 cm

Pàgines: 266 pp.

15,00 €

Sinopsi

Detalles

Aquest llibre és la versió catalana d'una obra que, en l'original francès -tres edicions des del 1998-, ha merescut un notable reconeixement internacional. Per a tots el grans especialistes en pedagogia i didàctica, desenvolupar l'expressió oral és fonamental per a l'èxit de l'escolaritat dels alumnes i per a la vida de totes les persones. Malgrat això, ensenyar l'oral planteja moltes dificultats al professorat. Si l'ús del llenguatge oral és sempre present a l'aula, rarament hi apareix com un objecte escolar autònom, diferent del llenguatge escrit. Resultat d'una àmplia recerca d'investigadors i ensenyants, l'obra proposa un mètode sistemàtic d'ensenyament a partir d'un treball sobre les diverses formes d'oralitat. Defineix les característiques dels gèneres orals que mereixen un seguiment escolar, mostra com analitzar i avaluar les capacitats orals dels alumnes en diferents situacions de comunicació i presenta els principis que orienten l'elaboració de seqüències estructurades d'ensenyament. Formadors del professorat, mestres i professors de llengua trobaran ací les referències indispensables per a una organització més adient del seu treball i nombrosos exemples d'activitats per a desenvolupar les capacitats verbals dels alumnes.

Citació

Dolz, J. [Joaquim] & Schneuwly, B. [Bernard] (2006). Per a un ensenyament de l'oral. Iniciació als gèneres formals a l'escola. Universitat de València.

Dolz, Joaquim y Schneuwly, Bernard. Per a un ensenyament de l'oral. Iniciació als gèneres formals a l'escola. Universitat de València, 2006.

DOLZ, Joaquim y SCHNEUWLY, Bernard. Per a un ensenyament de l'oral. Iniciació als gèneres formals a l'escola. Valencia: Universitat de València, 2006. ISBN 978-84-841-5780-9.

Dolz, Joaquim y Schneuwly, Bernard. Per a un ensenyament de l'oral. Iniciació als gèneres formals a l'escola. Valencia: Universitat de València; 2006. 266 p.

Copiar al portapapeles