Product Documents

Pasión por la historia

Entrevista con Denis Crouzet

Natalie Zemon Davis

Col·lecció: Història, 21

ISBN: 978-84-370-6427-7

Matèria: història

Idioma: castellà

Coeditor: Editorial Universidad de Granada

Any ed.: 2006

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 24 cm

Pàgines: 176 pp.

16,00 €

Sinopsi

Detalles

Enfront dels qui defensen una concepció clàssica de la història, en virtut de la qual l'historiador seria un expert que se situaria fora del seu objecte, tota l'obra i la vida mateixa de Natalie Zemon Davis ens mostren un altre «estil»: el d'una historiadora mundialment reconeguda pels seus estudis sobre els segles XVI i XVII que dialoga amb els personatges que estudia, tractant de comprendre el seu món, les seues emocions, les seues paraules, els seus gestos. Natalie Zemon Davis ha inventat, en efecte, un art particular d'interrogar el passat, la modernitat, un passat replet d'homes i de dones que ella s'esforça a rescatar de l'oblit. De l'impostor Arnaud du Tilh al veritable Martin Guèrra, del sistema del do en el Renaixement a la història de les dones, els seus estudis exhumen una humanitat plural de pensaments i de pràctiques, de sensibilitats i d'esperances, de patiments i de desgràcies, de simulacions i d'emocions. Aquest llibre és un diàleg de Natalie Zemon Davis amb Denis Crouzet, professor d'Història del segle XVI en la Sorbona, prestigiós especialista en les guerres de religió. La historiadora conta com sempre ha volgut que les seues investigacions fossen un gaudi, el del descobriment. Ha volgut, aprofundint en aquest plaer, conèixer la seua pròpia història, la d'una família jueva originària de l'Europa l'Est que s'integra amb passió en el gran continent americà. Relata també fins a quin punt la seua vida, els seus compromisos de ciutadana i de dona, són per a ella un aprenentatge continu que va més enllà de les certeses. Ens mostra un ensenyament també compromès amb una escriptura que tracta de transmetre als seus lectors un missatge d'esperança, per a dir-los que la història no està clausurada, que allò tràgic sempre pot ser defugit...

Índex

Índex

SUMARIO

I. Asombros

II. Encuentros

III. Composiciones

IV. Recuerdos

V. Mujeres

VI. Compromisos

VII. Esperanzas 

Citació

Pons Pons, A. [Anaclet] & Serna, J. [Justo] & Zemon Davis, N. [Natalie] (2006). Pasión por la historia. Entrevista con Denis Crouzet. Universitat de València.

Pons Pons, Anaclet y Serna, Justo y Zemon Davis, Natalie. Pasión por la historia. Entrevista con Denis Crouzet. Universitat de València, 2006.

PONS PONS, Anaclet y SERNA, Justo y ZEMON DAVIS, Natalie. Pasión por la historia. Entrevista con Denis Crouzet. Valencia: Universitat de València, 2006. ISBN 978-84-370-6427-7.

Pons Pons, Anaclet y Serna, Justo y Zemon Davis, Natalie. Pasión por la historia. Entrevista con Denis Crouzet. Valencia: Universitat de València; 2006. 176 p.

Copiar al portapapeles