Product Documents

Ocultes i il·lustrades

Creixement i èxit de les il·lustradores a València

Norberto Piqueras Sánchez, coord.

Col·lecció: Catàlegs d'Exposicions

ISBN: 978-84-9133-173-5

Matèria: art

Submatèries: arts plàstiques

Idioma: català, castellà

Any ed.: 2018

Enquadernació: cartoné

Format: 21,5 x 28,5 cm

Pàgines: 368

25,00 €

Sinopsi

Detalles

L’objectiu d’aquest catàleg ha sigut recollir una mostra d’autores valencianes, des d’una perspectiva historiogràfica, partint de finals de la dècada dels cinquanta fins a l’actualitat. Buscar el seu reconeixement per la seua vàlua i interès durant uns anys en què en el món del còmic i la historieta, igual que el món del disseny, la publicitat o l’arquitectura, la dona era relegada a tasques considerades secundàries, com el guió, l’entintat, etc., o treballava amb pseudònim. Fins i tot les historietes de les revistes dedicades al públic femení eren més o menys alienants o dirigides a les xiques en termes onírics de fades i encantaments. Es tracta de recobrar el treball de dones que, més que oblidades, van passar desapercebudes com a conseqüència de l’hegemonia masculina de l’època i veure com, amb el pas dels anys, ha anat evolucionant d’una manera contrària i posicionant les autores en primera línia. L’exposició i el catàleg no suposen tant una aposta de gènere com una reivindicació d’igualtat.

Citació

Piqueras Sánchez, N. [Norberto ] (coord.) (2018). Ocultes i il·lustrades. Creixement i èxit de les il·lustradores a València. Universitat de València.

Piqueras Sánchez, Norberto (coord.). Ocultes i il·lustrades. Creixement i èxit de les il·lustradores a València. Universitat de València, 2018.

PIQUERAS SÁNCHEZ, Norberto (coord.). Ocultes i il·lustrades. Creixement i èxit de les il·lustradores a València. Valencia: Universitat de València, 2018. ISBN 978-84-9133-173-5.

Piqueras Sánchez, Norberto (coord.). Ocultes i il·lustrades. Creixement i èxit de les il·lustradores a València. Valencia: Universitat de València; 2018. 368 p.

Copiar al portapapeles