Napoleón y el espejo de la Antigüedad

Arqueología de las imágenes del poder

Víctor Mínguez, Inmaculada Rodríguez Moya

ISBN: 978-84-370-9465-6

Matèria: història

Idioma: castellà

Any ed.: 2014

Enquadernació: rústica

Format: 17 x 24 cm

Pàgines: 494 pp.

26,00 €

Sinopsi

Detalles

En el seu fulgurant camí cap al poder, Napoleó i els artistes al seu servei van engegar tota una estratègia de representació recorrent a models iconogràfics romans, reforçant la imatge de l'invicte i heroic militar afavorit per la fortuna. No obstant això, tres segles abans, els Habsburg, emperadors del Sacre Imperi i reis de la monarquia hispànica, ja havien utilitzat propagandísticament ritus i símbols del món clàssic, recreats per artistes del Renaixement i el Barroc. L'Antiguitat s'havia convertit en aquells dies en un formidable espill que engegantia la gesta napoleònica. I el mite encara aconseguiria la seua definitiva dimensió heroica en l'Europa romàntica, on nous pintors i escriptors proporcionarien definitivament a Napoleó la categoria d'heroi tràgic, comparable a Alexandre o Cèsar.

Citació

Mínguez, V. [Víctor] & Rodríguez Moya, I. [Inmaculada] (2014). Napoleón y el espejo de la Antigüedad. Arqueología de las imágenes del poder. Universitat de València.

Mínguez, Víctor y Rodríguez Moya, Inmaculada. Napoleón y el espejo de la Antigüedad. Arqueología de las imágenes del poder. Universitat de València, 2014.

MÍNGUEZ, Víctor y RODRÍGUEZ MOYA, Inmaculada. Napoleón y el espejo de la Antigüedad. Arqueología de las imágenes del poder. Valencia: Universitat de València, 2014. ISBN 978-84-370-9465-6.

Mínguez, Víctor y Rodríguez Moya, Inmaculada. Napoleón y el espejo de la Antigüedad. Arqueología de las imágenes del poder. Valencia: Universitat de València; 2014. 494 p.

Copiar al portapapeles