Mètode 116. Instants de ciència

Martí Domínguez Romero, dir.

ISSN: 1133-3980

Matèria: ciències

Idioma: català

Any ed.: 2023

Enquadernació: rústica

Format: 21 x 28 cm

Pàgines: 112

10,00 €

Sinopsi

Detalles

El número 116 de Mètode està dedicat a la imatge fotogràfica i al destacat paper que aquesta ha tingut en la comprensió i protecció de la natura. El volum ha estat coordinat per l’investigador i fotògraf de conservació, Roberto García-Roa. L’obra fotogràfica de García-Roa ha estat premiada en nombroses ocasions. De fet, algunes de les seues imatges il·lustren tant la portada com els separadors interiors del número en una mostra del potent missatge que les fotografies poden transmetre al públic.

«Instants de ciència» se centra en com aquesta tecnologia ha permés millorar el coneixement del nostre entorn i de nosaltres mateixos, alhora que ha acostat a la societat temes com la biodiversitat o el canvi climàtic. Tanca el monogràfic una entrevista a la biòloga conservacionista i fotògrafa Cristina Mittermeier. En el número també trobem dues entrevistes més: al filòsof i professor de Bioètica a Princeton, Peter Singer, i a l’arquitecta i autora de SitopiaCarolyn Steel. El volum ens acosta a altres temes d’interés com són el frau en els assajos clínics –qüestió que s’aborda a partir del cas Bezwoda i el càncer de mama–, les relacions entre natura i tecnologia en les pel·lícules d’animació d’Hayao Miyazaki (NausicaäLa princesa MononokeEl castell ambulantEl meu veí Totoro…), i la trajectòria de Suzanne Davit, artista apassionada de la natura, que permet una aproximació a la il·lustració botànica des de la perspectiva de gènere. Tanquen el número l’aparador i les ressenyes de llibres de divulgació científica, així com les habituals seccions dels col·laboradors i col·laboradores de la revista que ens acosten a l’actualitat de la ciència des de les seues diverses disciplines.

Citació

Martí Domínguez Romero, d. [dir.] (2023). Mètode 116. Instants de ciència. Universitat de València.

Martí Domínguez Romero, dir. Mètode 116. Instants de ciència. Universitat de València, 2023.

MARTÍ DOMÍNGUEZ ROMERO, dir. Mètode 116. Instants de ciència. Valencia: Universitat de València, 2023. ISBN 9771133391167.

Martí Domínguez Romero, dir. Mètode 116. Instants de ciència. Valencia: Universitat de València; 2023. 112 p.

Copiar al portapapeles