Mètode, 113. Vida social

Una història natural de les societats

Martí Domínguez Romero, dir.

ISSN: 1133-3987

Matèria: ciències

Idioma: català

Any ed.: 2022

Enquadernació: rústica

Format: 21 x 28 cm

Pàgines: 112

10,00 €

Sinopsi

Detalles

Quin és el paper de la cooperació en la nostra evolució? Per què tenim normes socials? Com van nàixer les ciutats? Com la civilització s’ha vist modelada per la nostra forma d’alimentar-nos? Aquestes i altres preguntes són les que contesta el nou número de la revista Mètode, «Vida social», un monogràfic dedicat a analitzar l’origen de les societats humanes que ha estat coordinat pels professors Juli Peretó i Jaume Bertranpetit. En el número participen especialistes de diferents àrees per a oferir una mirada multidisciplinària des de la biologia evolutiva, l’arqueologia, la història, l’ecologia o l’arquitectura i ha comptat amb les signatures de Pau Carazo, Anna Bach Gómez, Laureano Castro i Miguel A. Toro, Greg Woolf, Carolyn Steel i Salva Duran-Nebreda i Sergi Valverde. Tot acompanyat de les escultures de l’artista Vicent Ortí, que a través de materials com el ferro, la fusta o pedra ens remet als origen mateixos de les nostres societats humanes. A més, el nou número de Mètode inclou també, com de costum, altres articles que s’ocupen de temes com ara la contaminació de l’aire o l’evolució de la resistència als antibiòtics. També se’ns ofereix una mirada històrica al taxol, un dels antitumorals més valuosos a la nostra disposició, i un reportatge en profunditat sobre els recursos naturals del Sàhara Occidental i els interessos que hi ha al darrere. El número inclou també dos entrevistes, a Lori Marino, que ens parla sobre l’impacte que té la captivitat en els animals, i a Marylène Patou-Mathis, preshitoriadora francesa i autore del llibre “El hombre prehistórico era también mujer”. Tot plegat, un nou número de Mètode que es completa com sempre amb les seues col·laboracions habituals a càrrec de Xurxo Mariño, Enric Marco i Soler, Josep Roselló, Pau Carazo, JM Mulet, Chantal Ferrer, M. Alma Bracho, Pere Estupinyà, Fernando Ballesteros, Gemma Marfany, Roberto García-Roa i Ramon Folch.

Citació

Martí Domínguez Romero, d. [dir.] (2022). Mètode, 113. Vida social. Una història natural de les societats. Universitat de València.

Martí Domínguez Romero, dir. Mètode, 113. Vida social. Una història natural de les societats. Universitat de València, 2022.

MARTÍ DOMÍNGUEZ ROMERO, dir. Mètode, 113. Vida social. Una història natural de les societats. Valencia: Universitat de València, 2022. ISBN 9771133391136.

Martí Domínguez Romero, dir. Mètode, 113. Vida social. Una història natural de les societats. Valencia: Universitat de València; 2022. 112 p.

Copiar al portapapeles