Mètode, 111. Transhumanismo

Más allá del cuerpo

Martí Domínguez Romero, dir.

ISSN: 2171-911X

Matèria: ciències

Idioma: castellà

Any ed.: 2021

Enquadernació: rústica

Format: 21 x 28 cm.

Pàgines: 104

10,00 €

Sinopsi

Detalles

Com seran els humans del futur? El monogràfic del número 111 de la revista “Mètode” aborda els avanços científics que ens poden permetre anar més enllà dels límits del cos humà. Tal com explica el metge i investigador Salvador Macip (Universitat de Leicester i UOC), coordinador del número, amb l’ajut de la genètica, la robòtica i la química, estem en disposició de plantejar nous reptes en la nostra evolució: “Els futurs més fantàstics es poden convertir en realitat, fins i tot els distòpics, per això és important que s’òbriga un diàleg”. El monogràfic aborda aquest diàleg des de diverses perspectives. El divulgador de ciència Philip Ball ens acosta a l’ampli ventall de possibilitats de la manipulació de cèl·lules vives a l’hora de “cultivar” teixits. Chris Willmott (Universitat de Leicester) repassa els avanços recents en l’edició del genoma i les interfícies cervell-màquina. Miquel-Àngel Serra (UPF) planteja l’impacte d’aquestes transformacions en les persones amb diversitat funcional i la necessitat d’assolir un marc ètic global. D’altra banda, la ciència-ficció sempre ha imaginat el futur. L’escriptor i periodista Pep Prieto fa una aproximació als humans millorats que protagonitzen còmics, sèries i films. En aquest sentit, Emily Klein i Leah Ceccarelli (Universitat de Washington) proposen una relectura de la pel·lícula “Gattaca”. Aquest nou número ha comptat amb la col·laboració de l’artista Marina Núñez, autora de les imatges que l’il·lustren.

Citació

Martí Domínguez Romero, d. [dir.] (2021). Mètode, 111. Transhumanismo. Más allá del cuerpo. Universitat de València.

Martí Domínguez Romero, dir. Mètode, 111. Transhumanismo. Más allá del cuerpo. Universitat de València, 2021.

MARTí DOMíNGUEZ ROMERO, dir. Mètode, 111. Transhumanismo. Más allá del cuerpo. Valencia: Universitat de València, 2021. ISBN 2171-911X-111c.

Martí Domínguez Romero, dir. Mètode, 111. Transhumanismo. Más allá del cuerpo. Valencia: Universitat de València; 2021. 104 p.

Copiar al portapapeles