Manuel Iranzo Benedito

Un pioner de la meteorologia valenciana

Josep Antoni Polop

Col·lecció: Oberta, 94

ISBN: 978-84-370-5506-0

Matèria: geografia, història de la ciència i documentaciò

Idioma: català

Coeditor: Servei de Publicacions de l’Ajuntament d’Ontinyent

Any ed.: 2003

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 23 cm

Pàgines: 156 pp.

10,00 €

Sinopsi

Detalles

L'obra de Manuel Iranzo Benedito (Ontinyent, 1867 - 1921) dins de la meteorologia valenciana i espanyola és digna de reconeixement. A principis del segle XX i amb uns mitjans ben escassos va ser capaç de muntar tot un servei meteorològic regional, el primer del País Valencià, dedicat a la previsió del temps. Aquest treball repassa, a més de la vida d'aquest personatge i la seua relació amb la jove ciència meteorològica, els pilars d'aquest servei que s'arrelen dins d'una important institució políticoagrícola valenciana. El servei meteorològic de la Federació Agrària de Llevant va ser el referent durant més d'una dècada de la meteorologia i la climatologia del País Valencià, amb tota una sèrie de connexions nacionals i internacionals que li donaren un meritori prestigi.

Citació

Polop Morales, J. A. [Josep Antoni] (2003). Manuel Iranzo Benedito. Un pioner de la meteorologia valenciana. Universitat de València.

Polop Morales, Josep Antoni. Manuel Iranzo Benedito. Un pioner de la meteorologia valenciana. Universitat de València, 2003.

POLOP MORALES, Josep Antoni. Manuel Iranzo Benedito. Un pioner de la meteorologia valenciana. Valencia: Universitat de València, 2003. ISBN 978-84-370-5506-0.

Polop Morales, Josep Antoni. Manuel Iranzo Benedito. Un pioner de la meteorologia valenciana. Valencia: Universitat de València; 2003. 156 p.

Copiar al portapapeles