Product Documents

Malalties i remeis

La salut en la correspondència de Francesc de Borja

Francesc Devesa i Jordà

Col·lecció: Oberta, 230

ISBN: 978-84-9134-283-0

Matèria: història, medicina

Submatèries: història moderna

Idioma: català

Any ed.: 2018

Enquadernació: rústica

Format: 16,5 x 23 cm

Pàgines: 428

20,00 €

Disponible en formato electrónico:

Sinopsi

Detalles

A partir de l’estudi exhaustiu de la correspondència epistolar que conté la col·lecció Monumenta Borgia, Francesc Devesa ens ofereix una anàlisi sistemàtica de les notícies sobre malalties ordinàries, epidèmies, lesions per violència, danys per catàstrofes naturals o guerres i un llarg etcètera que inclou els aspectes curatius, amb medicaments i procediments mèdics, o preventius, sense deixar de banda els hospitals i els «agents sanitaris», de metges a barbers. Una panoràmica de la medicina renaixentista que també descriu el punt de vista del pacient o de les persones pròximes, una de les quals és precisament el protagonista principal de la documentació analitzada: Francesc de Borja. El darrer gran personatge de la universal nissaga valenciana conta, en primera persona, les seues vivències. Des de la seua joventut cortesana i des dels llocs de responsabilitat com a lloctinent de Catalunya, duc de Gandia, jesuïta i general de la Companyia, Borja no sols comenta les seues xacres habituals i malalties greus sinó que, per la seua dedicació a la salut dels altres, aporta un testimoni valuós de la sanitat de l’època.

Biografía

hola holahola

Citació

Devesa Jordà, F. [Francesc] (2018). Malalties i remeis. La salut en la correspondència de Francesc de Borja. Universitat de València.

Devesa Jordà, Francesc. Malalties i remeis. La salut en la correspondència de Francesc de Borja. Universitat de València, 2018.

DEVESA JORDÀ, Francesc. Malalties i remeis. La salut en la correspondència de Francesc de Borja. Valencia: Universitat de València, 2018. ISBN 978-84-9134-283-0.

Devesa Jordà, Francesc. Malalties i remeis. La salut en la correspondència de Francesc de Borja. Valencia: Universitat de València; 2018. 428 p.

Copiar al portapapeles