Luces y sombras del derecho a la maternidad

Análisis jurídico de su reconocimiento

Ana I. Marrades Puig

Col·lecció: Oberta, 71

ISBN: 978-84-370-5370-7

Matèria: dret, estudis feministes

Idioma: castellà

Coeditor: Conselleria de Benestar Social. Generalitat Valenciana

Any ed.: 2002

Enquadernació: rústica

Format: 17 x 23 cm

Pàgines: 222 pp.

15,00 €

Sinopsi

Detalles

La maternitat ha sigut i és objecte de protecció per part de constitucions i textos legislatius nacionals i internacionals, cosa que demostra que estem davant un fet al que els Estats concedeixen una especial importància; però, sembla, no la suficient per a reconèixer-lo com un dret. L'autora pretén endinsar-se en els racons d'aquesta problemàtica intentant confirmar l'existència d'un dret a la maternitat front al deure de ser mare, un deure que ha estat imposat a les dones al llarg de la història causant greus perjudicis en l'exercici dels seus altres drets. Per a allò es planteja una anàlisi jurídica dels elements que el configuren i explora els motius, les raons o les necessitats que justifiquen el seu reconeixement, per la qual cosa, necessàriament, ha de beure en altres àrees del coneixement. És per açò que aquesta obra resulta especialment interessant, no sols per l'originalitat de la seua tesi, sinó perquè acudeix a la Història, a la Sociologia, a la Psicologia, i a la Medicina mantenint, sense apartar-se del Dret i de les seues fonts, una visió interdisciplinar.

Citació

Marrades Puig, A. I. [Ana I.] (2002). Luces y sombras del derecho a la maternidad. Análisis jurídico de su reconocimiento. Universitat de València.

Marrades Puig, Ana I. Luces y sombras del derecho a la maternidad. Análisis jurídico de su reconocimiento. Universitat de València, 2002.

MARRADES PUIG, Ana I. Luces y sombras del derecho a la maternidad. Análisis jurídico de su reconocimiento. Valencia: Universitat de València, 2002. ISBN 978-84-370-5370-7.

Marrades Puig, Ana I. Luces y sombras del derecho a la maternidad. Análisis jurídico de su reconocimiento. Valencia: Universitat de València; 2002. 222 p.

Copiar al portapapeles