Los últimos moriscos

Pervivencias de la población de origen islámico en el Reino de Granada (siglos XVII-XVIII)

Enrique Soria Mesa

Col·lecció: Biblioteca de Estudios Moriscos, 10

ISBN: 978-84-370-9557-8

Matèria: història

Submatèries: història medieval

Idioma: castellà

Coeditor: Editorial Universidad de Granada, Prensas de la Universidad de Zaragoza

Any ed.: 2014

Enquadernació: cartoné

Format: 17 x 24 cm

Pàgines: 300 pp.

20,00 €

Disponible en formato electrónico:

Sinopsi

Detalles

El procés d'expulsió dels moriscs decretat per Felip III (1609-1614) semblava haver acabat amb la presència secular de l'Islam a Espanya; així ho ha deixat establert per descomptat, tota la historiografia especialitzada. Aquest llibre demostra que no va anar així, i que malgrat les ordres règies milers de moriscs van aconseguir romandre ocults en el nostre país, especialment en el regne de Granada. Sorprèn la seua enorme capacitat de recuperació econòmica i social. Part del grup es va integrar perfectament, dissolent-se en la massa cristiana i un bon nombre d'ells, va conservar actituds religioses i culturals que es poden qualificar d'heterodoxes, i va ser reprimit per la Inquisició en 1727. El col·lectiu va mantenir part de la seua identitat fins a finals del segle XVIII. Aquesta és, doncs, una nova història d'Espanya, oblidada fins al moment.

Citació

Soria Mesa, E. [Enrique] (2014). Los últimos moriscos. Pervivencias de la población de origen islámico en el Reino de Granada (siglos XVII-XVIII). Universitat de València.

Soria Mesa, Enrique. Los últimos moriscos. Pervivencias de la población de origen islámico en el Reino de Granada (siglos XVII-XVIII). Universitat de València, 2014.

SORIA MESA, Enrique. Los últimos moriscos. Pervivencias de la población de origen islámico en el Reino de Granada (siglos XVII-XVIII). Valencia: Universitat de València, 2014. ISBN 978-84-370-9557-8.

Soria Mesa, Enrique. Los últimos moriscos. Pervivencias de la población de origen islámico en el Reino de Granada (siglos XVII-XVIII). Valencia: Universitat de València; 2014. 300 p.

Copiar al portapapeles