Product Documents

Los rodeos de Cioran o Buhardilla en París con vistas a la muerte/ El espectador condenado a muerte

Matei Visniec

Traducció: Evelio Miñano y Angelica Lambru

Col·lecció: Teatro Siglo XXI. Traducción

ISBN: 978-84-9133-100-1

Matèries: filologia i Estudios teatrales

Idioma: castellà

Any ed.: 2017

Enquadernació: rústica

Format: 13 x 19 cm

Pàgines: 240

18,00 €

Sinopsi

Detalles

Los rodeos de Cioran o Buhardilla en París con vistas a la muerte és una obra de teatre de Matei Visniec, escrita en francès en 2007. L'autor posa en escena en aquesta peça el seu compatriota Cioran, centrant-se en l'últim període de la seua vida, afligit de la malaltia d'Alzheimer fins a la mort. Desplegant una dramatúrgia complexa, on el teatre d'idees coexisteix amb el fantàstic, l'absurd i la ironia, Matei Visniec s'aproxima ací a la vida i el pensament d'una de les figures claus del segle XX. Escrita en 1985, a Romania, El espectador condenado a muerte denuncia la covardia, l'abandó i el mimetisme social, en un assaig escènic sobre la despersonalització i la omnipresència de l'Ull Supervisor de l'aparell polític. Angélica Lambru analitza com Matei Visniec fa de la seua literatura un instrument de defensa i de correcció de l'alienació del món, provocada pels discursos ideològics intercanviables, mutants, perennes.

Citació

Lambru, A. [Angelica] & Miñano Martínez, E. [Evelio] & Visniec, M. [Matei] (2017). Los rodeos de Cioran o Buhardilla en París con vistas a la muerte/ El espectador condenado a muerte. Universitat de València.

Lambru, Angelica y Miñano Martínez, Evelio y Visniec, Matei. Los rodeos de Cioran o Buhardilla en París con vistas a la muerte/ El espectador condenado a muerte. Universitat de València, 2017.

LAMBRU, Angelica y MIÑANO MARTÍNEZ, Evelio y VISNIEC, Matei. Los rodeos de Cioran o Buhardilla en París con vistas a la muerte/ El espectador condenado a muerte. Valencia: Universitat de València, 2017. ISBN 978-84-9133-100-1.

Lambru, Angelica y Miñano Martínez, Evelio y Visniec, Matei. Los rodeos de Cioran o Buhardilla en París con vistas a la muerte/ El espectador condenado a muerte. Valencia: Universitat de València; 2017. 240 p.

Copiar al portapapeles