Product Documents

Los inicios de la vida

La evolución en la Tierra precámbrica

Lynn Margulis, Michael F. Dolan

Revisió científica de la traducción: Juli Peretó/ Pròleg: Antonio Lazcano

Traducció: Mercè Piqueras, Llorenç Serrahima

Col·lecció: Sin Fronteras, 13

ISBN: 978-84-370-7378-1

Matèria: ciències

Submatèries: biologia

Idioma: castellà

Coeditor: Càtedra de Divulgació de la Ciència

Any ed.: 2009

Enquadernació: rústica

Format: 15 x 25 cm.

Pàgines: 228 pp.

11,95 €

E-book disponible en la teua plataforma digital habitual

Sinopsi

Detalles

Durant la major part de la història de la Terra, la vida ha estat invisible. Les comunitats bacterianes han modelat la superfície i l'atmosfera del planeta al llarg de milers de milions d'anys. Tot i la insignificança d'aquests microorganismes, representen formes de vida molt diverses i originals, adaptades als ambients més insòlits que puguem imaginar. Moltes de les activitats que associem amb els organismes pluricel.lulars, com ara fongs, plantes o animals -la reproducció, la predació, el moviment, el sexe i més- són realment invencions bacterianes antigues. Molt abans de l'aparició evolutiva dels animals i de les plantes més simples, els bacteris ja havien escrit els primers capítols de la història de la vida. Desxifrar aquesta història ancestral és una tasca científica apassionant, i aquesta obra de Lynn Margulis i Michael F. Dolan ens hi aproxima sense que necessitem una formació científica prèvia.

Citació

Lazcano, A. [Antonio] & Margulis, L. [Lynn] & Peretó, J. [Juli] & Piqueras, M. [Mercè] & Serrahima Formosa, L. [Llorenç] (2009). Los inicios de la vida. La evolución en la Tierra precámbrica. Universitat de València.

Lazcano, Antonio y Margulis, Lynn y Peretó, Juli y Piqueras, Mercè y Serrahima Formosa, Llorenç. Los inicios de la vida. La evolución en la Tierra precámbrica. Universitat de València, 2009.

LAZCANO, Antonio y MARGULIS, Lynn y PERETó, Juli y PIQUERAS, Mercè y SERRAHIMA FORMOSA, Llorenç. Los inicios de la vida. La evolución en la Tierra precámbrica. Valencia: Universitat de València, 2009. ISBN 978-84-370-7378-1.

Lazcano, Antonio y Margulis, Lynn y Peretó, Juli y Piqueras, Mercè y Serrahima Formosa, Llorenç. Los inicios de la vida. La evolución en la Tierra precámbrica. Valencia: Universitat de València; 2009. 228 p.

Copiar al portapapeles