Unió i desunió

Què ha mantingut i què està dividint el Regne Unit

Linda Colley

Col·lecció: El Món de les Nacions, 19

ISBN: 978-84-9134-244-1

Matèria: història

Submatèries: història contemporània

Idioma: català

Any ed.: 2018

Enquadernació: rústica

Format: 13,5 x 21 cm

Pàgines: 188

17,00 €

Sinopsi

Detalles

L’any 1707 naixia el Regne Unit amb la unió d’Anglaterra i Escòcia; un segle més tard hi fou incorporada Irlanda. Al llarg de dos-cents anys es va consolidar l’imperi mundial més poderós de la història contemporània. Ara, tres segles després, l’Imperi britànic ja no existeix, Irlanda fa quasi cent anys que és un Estat independent i Escòcia ha celebrat recentment un referèndum d’auto-determinació. A més a més, el Regne Unit va votar el 2016 la seua sortida de la Unió Europea. Linda Colley, la historiadora britànica més destacada pels seus estudis sobre les identitats nacionals, planteja a Unió i desunió. Què ha mantingut i què està dividint el Regne Unit? una interpretació d’aquesta complexa estructura política i nacional que parteix de la història comparada i integra la història política, l’art, la literatura, la música i el paisatge. L’autora traça amb mestria els reptes passats i futurs del Regne Unit. Un Estat que, en l’actual escenari europeu, de redefinició de les identitats nacionals, apareix com un model d’interès extraordinari. El text incorpora un pròleg inèdit en què l’autora analitza els esdeveniments més recents de la història del Regne Unit i traça una interessantíssima comparació amb el cas de Catalunya i l’Estat espanyol.

Citació

Colley, L. [Linda] (2018). Unió i desunió. Què ha mantingut i què està dividint el Regne Unit. Universitat de València.

Colley, Linda. Unió i desunió. Què ha mantingut i què està dividint el Regne Unit. Universitat de València, 2018.

COLLEY, Linda. Unió i desunió. Què ha mantingut i què està dividint el Regne Unit. Valencia: Universitat de València, 2018. ISBN 978-84-9134-244-1.

Colley, Linda. Unió i desunió. Què ha mantingut i què està dividint el Regne Unit. Valencia: Universitat de València; 2018. 188 p.

Copiar al portapapeles