Tots a l'escola?

El sistema educatiu liberal en la Lleida del XIX

Quintí Casals Bergés

Col·lecció: Oberta, 133

ISBN: 978-84-370-6554-0

Matèria: història, psicologia i ciències de l'educació

Submatèries: història contemporània

Idioma: català

Any ed.: 2006

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 23 cm

Pàgines: 340 pp.

20,00 €

Disponible en formato electrónico:

Sinopsi

Detalles

Tots a l'escola? és un títol que juga amb la ironia de les intencions educatives liberals de la primera meitat del segle XIX. El llibre pretén explicar els avenços en matèria educativa del XIX espanyol des de la crítica objectiva que permet la distància del temps. La lectura del text descobreix un evident esforç legal del liberalisme per implantar l'ensenyament general, crear el mitjà i reorganitzar el superior, però també palesa una limitació, perceptible en l'estudi local de Lleida a l'hora de concretar les infraestructures materials i humanes planificades. Amb tot i amb això, fou mèrit dels liberals vuitcentistes la plasmació del sistema educatiu espanyol contemporani, el qual, com s'aprecia en aquest volum, resultà del debat i l'enfrontament entre les tendències polítiques del moment. Aquest treball fou guardonat amb el XXII Premi Ferran Soldevila de Biografies i Investigacions Històriques convocat per la Fundació Congrés de Cultura Catalana.

Citació

Casals Bergés, Q. [Quintí] (2006). Tots a l'escola?. El sistema educatiu liberal en la Lleida del XIX. Universitat de València.

Casals Bergés, Quintí. Tots a l'escola?. El sistema educatiu liberal en la Lleida del XIX. Universitat de València, 2006.

CASALS BERGÉS, Quintí. Tots a l'escola?. El sistema educatiu liberal en la Lleida del XIX. Valencia: Universitat de València, 2006. ISBN 978-84-370-6554-0.

Casals Bergés, Quintí. Tots a l'escola?. El sistema educatiu liberal en la Lleida del XIX. Valencia: Universitat de València; 2006. 340 p.

Copiar al portapapeles