Product Documents

Teoria econòmica del sistema feudal

Witold Kula

Traducció: Guillem Calaforra

Col·lecció: Història, 62

ISBN: 978-84-370-7363-7

Matèria: economia, història

Submatèries: història medieval

Idioma: català

Any ed.: 2009

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 24 cm

Pàgines: 288 pp.

22,00 €

Sinopsi

Detalles

La publicació el 1962 de la Teoria econòmica del sistema feudal va causar un gran impacte en les aigües estancades del debat historiogràfic sobre els orígens del capitalisme que, malgrat els diversos posicionaments, es basava en una visió unidireccional i determinista de la història. A partir del cas polonès a l'època moderna, Witold Kula s'endinsava en l'estudi del feudalisme i de la seua racionalitat econòmica. Al contrari que la majoria d'autors d'aquella època, no aborda el sistema feudal des d'una perspectiva teleològica, des del capitalisme que el substituí, sinó que l'estudia en ell mateix, en les seues característiques pròpies. La seua actualitat i interès, la seua condició ja de clàssic, d'una de les obres més suggestives de la historiografia del segle xx, en justifiquen ara, a quasi cinquanta anys de distància, la traducció al català.

Citació

Calaforra Castellano, G. [Guillem] & Kula, W. [Witold] (2009). Teoria econòmica del sistema feudal. Universitat de València.

Calaforra Castellano, Guillem y Kula, Witold. Teoria econòmica del sistema feudal. Universitat de València, 2009.

CALAFORRA CASTELLANO, Guillem y KULA, Witold. Teoria econòmica del sistema feudal. Valencia: Universitat de València, 2009. ISBN 978-84-370-7363-7.

Calaforra Castellano, Guillem y Kula, Witold. Teoria econòmica del sistema feudal. Valencia: Universitat de València; 2009. 288 p.

Copiar al portapapeles