Product Documents

Sexe i violència en la Corona d'Aragó

Processos criminals dels segles XIII al XV

Carlos López Rodríguez, ed.

Col·lecció: Fonts Històriques Valencianes, 61

ISBN: 978-84-370-9636-0

Matèria: història

Submatèries: història medieval

Idioma: català

Any ed.: 2014

Enquadernació: rústica

Format: 19 x 27 cm

Pàgines: 290 pp.

20,00 €

E-book disponible en la teua plataforma digital habitual

Sinopsi

Detalles

L'Arxiu de la Corona d'Aragó conserva centenars de plets que van recaure en la jurisdicció reial durant els segles XIV i XV. Entre aquests, se seleccionen i s'editen en aquesta obra una àmplia mostra de delictes sexuals i d'altres crims connexos: adulteris, estupre, violacions, prostitució, incest, agressions, raptes, intents d'enverinaments, homicidis i assassinats... La selecció, en aquest cas, s'ha orientat cap als protagonistes que no van ser grans personatges, sinó gent més o menys comuna. La tria valora el seu interès històric i, també, narratiu, és a dir, perquè els fets i els seus protagonistes apareixen ben caracteritzats i és possible aproximar-se al seu retrat psicològic. No s'han tingut en consideració, doncs, els processos que es referien a membres de la noblesa, excepte el d'Isabel Cornell, perquè hi poden intervenir d'altres consideracions de caràcter polític o social de major calat.

Citació

López Rodríguez, C. [Carlos] (2014). Sexe i violència en la Corona d'Aragó. Processos criminals dels segles XIII al XV. Universitat de València.

López Rodríguez, Carlos. Sexe i violència en la Corona d'Aragó. Processos criminals dels segles XIII al XV. Universitat de València, 2014.

LÓPEZ RODRÍGUEZ, Carlos. Sexe i violència en la Corona d'Aragó. Processos criminals dels segles XIII al XV. Valencia: Universitat de València, 2014. ISBN 978-84-370-9636-0.

López Rodríguez, Carlos. Sexe i violència en la Corona d'Aragó. Processos criminals dels segles XIII al XV. Valencia: Universitat de València; 2014. 290 p.

Copiar al portapapeles