Product Documents

Senyors, bandolers i vassalls

La fautoria del duc Francesc de Borja i els sucessos de Polinyà (1545)

Vicent Garés Timor, Xavier Úbeda Revert, eds.

Col·lecció: Fonts Històriques Valencianes, 63

ISBN: 978-84-370-9996-5

Matèria: història

Submatèries: història moderna

Idioma: català

Any ed.: 2016

Enquadernació: rústica

Format: 19 x 27 cm

Pàgines: 346 pp.

22,00 €

E-book disponible en la teua plataforma digital habitual

Sinopsi

Detalles

Els anomenats «successos de Polinyà» foren un dels episodis històrics més desconeguts i tèrbols esdevinguts a la baronia de Corbera: la resistència de les autoritats locals, vassalls del duc de Gandia, a l’oficial enviat pel virrei per capturar uns bandolers condemnats a mort en absència. Protegits pel duc Francesc de Borja, cosa que suposava que aquest membre de la més alta noblesa havia incorregut en el delicte de «fautoria», els fugitius es trobaven a Polinyà quan els oficials reials hi anaren per capturar-los. L’oposició dels oficials municipals i del veïnat a la detenció dels bandolers conduiria a una resposta repressiva per part del virrei, que se saldà amb l’execució de diverses persones vulnerant les garanties processals forals. Aquesta obra recull la documentació produïda per aquests fets i per les posteriors denúncies presentades pels parents de les víctimes.

Citació

Garés Timor, V. [Vicent] & Úbeda Revert, X. [Xavier] (2016). Senyors, bandolers i vassalls. La fautoria del duc Francesc de Borja i els sucessos de Polinyà (1545). Universitat de València.

Garés Timor, Vicent y Úbeda Revert, Xavier. Senyors, bandolers i vassalls. La fautoria del duc Francesc de Borja i els sucessos de Polinyà (1545). Universitat de València, 2016.

GARÉS TIMOR, Vicent y ÚBEDA REVERT, Xavier. Senyors, bandolers i vassalls. La fautoria del duc Francesc de Borja i els sucessos de Polinyà (1545). Valencia: Universitat de València, 2016. ISBN 978-84-370-9996-5.

Garés Timor, Vicent y Úbeda Revert, Xavier. Senyors, bandolers i vassalls. La fautoria del duc Francesc de Borja i els sucessos de Polinyà (1545). Valencia: Universitat de València; 2016. 346 p.

Copiar al portapapeles