Product Documents

Salut, malaltia i cultura

José Luis Fresquet Febrer, Carla P. Aguirre Marco

Col·lecció: Educació. Sèrie Materials, 88

ISBN: 978-84-370-6328-7

Matèria: medicina

Idioma: català

Any ed.: 2006

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 24 cm

Pàgines: 248 pp.

16,00 €

Disponible en formato electrónico:

Sinopsi

Detalles

Els sabers i la pràctica mèdica han atorgat de sempre un pes excessiu a la salut i a la malaltia concebudes com a fenòmens exclusivament biològics. Els professionals de la medicina haurien d'afrontar els problemes de salut des d'una perspectiva integradora, que valore els factors somàtics, psíquics, socials i culturals característics de l'entorn immediat. Aquesta obra, mitjançant una anàlisi transcultural, intenta que els futurs professionals de la medicina coneguen també l'existència d'idees, creences, pràctiques, valors, vocabulari. relacionats amb la salut i amb la malaltia, perquè la medicina és, al cap i a la fi, una ciència eminentment social. Els autors són tots dos professors titulars d'Història de la Medicina en la Universitat de València i investigadors de l'Institut d'Història de la Ciència i Documentació (UVEG-CSIC). José Luis Fresquet Febrer, autor de dos llibres i de diversos articles, centra la seua àrea d'estudi en la terapèutica, tot incloent-hi el vessant popular. Carla P. Aguirre Marco imparteix docència als estudiants de medicina, infermeria i odontologia, i les seues investigacions, que tracten temes de medicina valenciana -tant la científica com la popular-, inclouen estudis sobre el mestissatge cultural.

Citació

Aguirre Marco, C. P. [Carla P.] & Fresquet Febrer, J. L. [José Luis] (2006). Salut, malaltia i cultura. Universitat de València.

Aguirre Marco, Carla P. y Fresquet Febrer, José Luis. Salut, malaltia i cultura. Universitat de València, 2006.

AGUIRRE MARCO, Carla P. y FRESQUET FEBRER, José Luis. Salut, malaltia i cultura. Valencia: Universitat de València, 2006. ISBN 978-84-370-6328-7.

Aguirre Marco, Carla P. y Fresquet Febrer, José Luis. Salut, malaltia i cultura. Valencia: Universitat de València; 2006. 248 p.

Copiar al portapapeles