Reconquista y guerra santa

La concepción de la guerra en la España cristiana desde los visigodos hasta comienzos del siglo XII

Alexander Pierre Bronisch

Traducció: Máximo Diago Hernando

Col·lecció: Coeds. Editorial Universidad de Granada

ISBN: 978-84-370-6591-5

Matèria: història

Submatèries: història medieval

Idioma: castellà

Coeditor: Editorial Universidad de Granada, Ediciones de la Universidad de Oviedo

Any ed.: 2006

Enquadernació: rústica

Format: 15 x 22 cm

Pàgines: 598 pp.

30,00 €

Sinopsi

Detalles

La següent investigació, àmpliament concebuda i centrada molt en especial en l'anàlisi de fonts historiogràfiques i litúrgiques planteja la discussió al voltant del significat de la religió per a la Reconquesta. A partir de l'anàlisi de la qüestió de la concepció de la lluita i la guerra que va prevaldre en els regnes cristians ibèrics, es planteja quina va ser la dimensió religiosa de la lluita contra els sarraïns. El treball consta de dues grans parts, que flanquegen el capítol central, en el qual es discuteix sobre si la Reconquesta es pot concebre com a guerra santa. Es planteja la qüestió de la concepció de la guerra a la Península Ibèrica en el context de la seua evolució en la resta d'Occident i es presta també atenció a la concepció de la guerra vigent a l'Espanya cristiana, mitjançant una anàlisi de les fonts escrites, sobretot de les historiogràfiques i litúrgiques, dels visigots, els mossàrabs d'al-Andalus i els cristians del regne astur-lleonès fins a començaments del segle XII.

Citació

Bronisch, A. P. [Alexander Pierre] (2006). Reconquista y guerra santa. La concepción de la guerra en la España cristiana desde los visigodos hasta comienzos del siglo XII. Universitat de València.

Bronisch, Alexander Pierre. Reconquista y guerra santa. La concepción de la guerra en la España cristiana desde los visigodos hasta comienzos del siglo XII. Universitat de València, 2006.

BRONISCH, Alexander Pierre. Reconquista y guerra santa. La concepción de la guerra en la España cristiana desde los visigodos hasta comienzos del siglo XII. Valencia: Universitat de València, 2006. ISBN 978-84-370-6591-5.

Bronisch, Alexander Pierre. Reconquista y guerra santa. La concepción de la guerra en la España cristiana desde los visigodos hasta comienzos del siglo XII. Valencia: Universitat de València; 2006. 598 p.

Copiar al portapapeles