Product Documents

Pensar històricament

Ètica, ensenyament i usos de la història

Marició Janué i Miret, ed.

Col·lecció: Història, 85

ISBN: 978-84-370-7675-1

Matèria: història

Submatèries: teoria de la història i historiografia

Idioma: català

Any ed.: 2009

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 24 cm

Pàgines: 200 pp.

15,00 €

Sinopsi

Detalles

A partir d'una reflexió col·lectiva, en aquesta obra es tracten aspectes decisius sobre la necessitat de rigor de l'anàlisi històrica i les implicacions cíviques de la tasca de l'historiador. El vincle innegable entre el treball històric i el poder s'aborda des d'una doble direcció, la de l'historiador que vol transformar-lo a través del seu discurs, i la dels polítics que cerquen en el discurs històric una raó per a les seves interpretacions. Així, les diverses intervencions coincideixen a remarcar que l'historiador no ha de defugir el compromís cívic amb els desafavorits de la societat i amb una democràcia encara en construcció. Però sense obviar la demanda de «memòria històrica» de la societat contemporània, cal diferenciar entre memòria i història, entesa aquesta com una anàlisi de les raons dels processos de canvi sotmesa a les exigències metodològiques.

Citació

Janué i Miret, M. [Marició] (2009). Pensar històricament. Ètica, ensenyament i usos de la història. Universitat de València.

Janué i Miret, Marició. Pensar històricament. Ètica, ensenyament i usos de la història. Universitat de València, 2009.

JANUÉ I MIRET, Marició. Pensar històricament. Ètica, ensenyament i usos de la història. Valencia: Universitat de València, 2009. ISBN 978-84-370-7675-1.

Janué i Miret, Marició. Pensar històricament. Ètica, ensenyament i usos de la història. Valencia: Universitat de València; 2009. 200 p.

Copiar al portapapeles