Organización de gobiernos y mercados

Análisis de casos desde la Nueva Economía Institucional

Fernando Toboso, Xosé Carlos Arias, eds.

Col·lecció: Oberta, 127

ISBN: 978-84-370-6400-0

Matèria: economia, sociologia i política

Idioma: castellà

Coeditor: Universidade de Vigo

Any ed.: 2006

Enquadernació: rústica

Format: 16,5 x 23 cm

Pàgines: 420 pp.

23,00 €

E-book disponible en la teua plataforma digital habitual

Sinopsi

Detalles

La configuració institucional importa. Aquesta ha estat una de les expressions que, des de la dècada dels noranta, més han prodigat economistes teòrics, assessors econòmics i decisors polítics. Els aspectes relacionats amb l'organització d'uns o d'altres governs i mercats constitueixen factors clau per a explicar tant el desenvolupament econòmic i social aconseguit per uns països com la decadència, la pobresa i les desigualtats que caracteritzen a d'altres. A partir d'una perspectiva econòmica innovadora, la de la Nova Economia Institucional, en aquest llibre s'estudien algunes situacions organitzatives concretes en països com Espanya, Regne Unit, França, Argentina, Colòmbia o Costa Rica. I es fa abastant una pluralitat de temes, des dels canvis institucionals produïts a Espanya després de la transició democràtica, fins a les fórmules organitzatives utilitzades pels ajuntaments francesos per a l'abastiment d'aigua potable, passant per l'organització del sistema d'assistència social al Regne Unit, les reformes dels ports colombians o l'organització del sector elèctric a Argentina, entre altres. Es tracta, doncs, de treballs aplicats que han estat elaborats amb el desig que puguen resultar útils com a font d'aprenentatge i de reflexió a tots aquells que sempre han intuït que la clau dels bons resultats socioeconòmics rau en els aspectes organitzatius, formals i informals.

Citació

Arias Moreira, X. C. [Xosé Carlos] & Toboso López, F. [Fernando] (2006). Organización de gobiernos y mercados. Análisis de casos desde la Nueva Economía Institucional. Universitat de València.

Arias Moreira, Xosé Carlos y Toboso López, Fernando. Organización de gobiernos y mercados. Análisis de casos desde la Nueva Economía Institucional. Universitat de València, 2006.

ARIAS MOREIRA, Xosé Carlos y TOBOSO LÓPEZ, Fernando. Organización de gobiernos y mercados. Análisis de casos desde la Nueva Economía Institucional. Valencia: Universitat de València, 2006. ISBN 978-84-370-6400-0.

Arias Moreira, Xosé Carlos y Toboso López, Fernando. Organización de gobiernos y mercados. Análisis de casos desde la Nueva Economía Institucional. Valencia: Universitat de València; 2006. 420 p.

Copiar al portapapeles