Ni captius ni desarmats

Art, memòria i dolor versus política [o violència] en/des de [l’Espanya del] segle XX

AA.DD.

Col·lecció: Catàlegs d'Exposicions

ISBN: 978-84-9133-018-9

Matèria: art

Submatèries: patrimoni artístic

Idioma: castellà

Any ed.: 2016

Enquadernació: rústica

Format: 17 x 23,5 cm

Pàgines: 172 pp.

10,40 €

Sinopsi

Detalles

Aquest catàleg reuneix seixanta obres de diversos artistes procedents dels fons de col·leccions particulars (Associació 9915) i certes de la Col·lecció Martínez Guerricabeitia de la Universitat de València. L'autor reflexionarà al voltant de l'anomenat “art social - art compromès”: la resposta que des del món de les arts plàstiques van plantejar els creadors a Espanya al clima polític durant els anys 1939-1975. L'exposició “retrocedeix” alguns anys més, per a referir “la història de ruptures i fragments” i també compta amb una representació de certs artistes abstractes que van plantejar en les seues obres una certa resposta a l'estatus polític imperant. Finalment, l'exposició avançarà cap a l'art de creadors espanyols joves que hagen reflexionat al voltant de la violència.

Citació

VV.AA. (2016). Ni captius ni desarmats. Art, memòria i dolor versus política [o violència] en/des de [l’Espanya del] segle XX. Universitat de València.

VV.AA. Ni captius ni desarmats. Art, memòria i dolor versus política [o violència] en/des de [l’Espanya del] segle XX. Universitat de València, 2016.

VV.AA. Ni captius ni desarmats. Art, memòria i dolor versus política [o violència] en/des de [l’Espanya del] segle XX. Valencia: Universitat de València, 2016. ISBN 978-84-9133-018-9.

VV.AA. Ni captius ni desarmats. Art, memòria i dolor versus política [o violència] en/des de [l’Espanya del] segle XX. Valencia: Universitat de València; 2016. 172 p.

Copiar al portapapeles