Product Documents

Naciones y estado

La cuestión española

Ferran Archilés Cardona, Ismael Saz, eds.

Col·lecció: Història, 164

ISBN: 978-84-370-9584-4

Matèria: història

Submatèries: història contemporània

Idioma: castellà

Any ed.: 2014

Enquadernació: rústica

Format: 15 x 24 cm

Pàgines: 354 pp.

20,00 €

E-book disponible en la teua plataforma digital habitual

Sinopsi

Detalles

Al llarg del segle XX la configuració de l'Estat espanyol i l'acomodació de la diversitat de les identitats col.lectives nacionals ha resultat un problema obert, una «qüestió» permanentment per resoldre que el debat actual a Catalunya no ha fet sinó tornar a posar de manifest. El model d'Estat espanyol que va sorgir del segle XX es va caracteritzar per un fort centralisme i per l'absència absoluta de reconeixement polític de la diversitat, significativament la cultural. Aquest llibre planteja una anàlisi d'alguns dels problemes centrals en l'articulació de la relació entre l'Estat i les identitats nacionals alternatives, amb especial atenció a la identitat catalana. El volum analitza el passat i el present del gran interrogant sobre el futur: la capacitat del marc estatal espanyol per a donar cabuda a la diversitat nacional o convertir-se en alguna cosa diferent.

Citació

Archilés Cardona, F. [Ferran] & Saz, I. [Ismael] (2014). Naciones y estado. La cuestión española. Universitat de València.

Archilés Cardona, Ferran y Saz, Ismael. Naciones y estado. La cuestión española. Universitat de València, 2014.

ARCHILÉS CARDONA, Ferran y SAZ, Ismael. Naciones y estado. La cuestión española. Valencia: Universitat de València, 2014. ISBN 978-84-370-9584-4.

Archilés Cardona, Ferran y Saz, Ismael. Naciones y estado. La cuestión española. Valencia: Universitat de València; 2014. 354 p.

Copiar al portapapeles