Product Documents

Naciones sin nacionalismo

Cataluña en la monarquía hispánica (siglos XVI-XVII)

Xavier Torres Sans

Col·lecció: Història, 59

ISBN: 978-84-370-7263-0

Matèria: història

Submatèries: història moderna

Idioma: castellà

Any ed.: 2008

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 24 cm.

Pàgines: 396 pp.

25,00 €

E-book disponible en la teua plataforma digital habitual

Sinopsi

Detalles

El debat entorn de la forja de les identitats col·lectives al llarg de la història s'ha aguditzat durant els últims temps. En aquest llibre s'examina la possible existència de «nacions sense nacionalisme» en l'Europa moderna, i també el significat del patriotisme en la Catalunya dels Àustries, en la conjuntura del 1640. El seu autor ha procedit a la revisió radical de certs conceptes que sustenten les narratives tradicionals dels fets. El resultat de tot això és una contribució original, densa, i que renova la interpretació a l'ús d'un esdeveniment concret, la revolta catalana del 1640, però que, a més, s'insereix en la discussió més actual entorn de les nacions i el nacionalisme en la història europea. Per aquest motiu aquest estudi també pot presentar-se com una investigació sobre els nexes existents entre les nacions antigues i el nacionalisme modern.

Citació

Torres Sans, X. [Xavier] (2008). Naciones sin nacionalismo. Cataluña en la monarquía hispánica (siglos XVI-XVII). Universitat de València.

Torres Sans, Xavier. Naciones sin nacionalismo. Cataluña en la monarquía hispánica (siglos XVI-XVII). Universitat de València, 2008.

TORRES SANS, Xavier. Naciones sin nacionalismo. Cataluña en la monarquía hispánica (siglos XVI-XVII). Valencia: Universitat de València, 2008. ISBN 978-84-370-7263-0.

Torres Sans, Xavier. Naciones sin nacionalismo. Cataluña en la monarquía hispánica (siglos XVI-XVII). Valencia: Universitat de València; 2008. 396 p.

Copiar al portapapeles