Mujer y constitución

La construcción jurídica del género

María Luisa Balaguer

Col·lecció: Feminismos

ISBN: 978-84-376-2244-6

Matèria: dret, estudis feministes

Idioma: castellà

Coeditor: Ediciones Cátedra, Instituto de la Mujer

Any ed.: 2005

Enquadernació: rústica

Format: 13,5 x 21 cm

Pàgines: 288 pp.

20,10 €

Sinopsi

Detalles

El que considerem valors universals en realitat són els que s'han imposat històricament per una part de la Humanitat. De la mateixa manera amb referència a les dones, el pensament no és neutre, sinó que respon als universals masculins. Aquest llibre intenta la reconstrucció del dret des de la perspectiva de gènere, per a desmentir la visió particular dels homes en la imposició dels continguts jurídics a partir d'un poder detingut en exclusiva. Des de la Constitució és necessària la reconstrucció del dret integrant les dones. El llenguatge, les institucions i l'activitat interpretativa de les normes jurídiques han de tenir en compte la totalitat de la societat. Els diferents ordres jurisdiccionals han de ser redefinits tenint en compte la realitat social del segle XXI i l'impuls creixent que les dones donen al món.

Citació

Balaguer, M. L. [María Luisa] (2005). Mujer y constitución. La construcción jurídica del género. Universitat de València.

Balaguer, María Luisa. Mujer y constitución. La construcción jurídica del género. Universitat de València, 2005.

BALAGUER, María Luisa. Mujer y constitución. La construcción jurídica del género. Valencia: Universitat de València, 2005. ISBN 978-84-376-2244-6.

Balaguer, María Luisa. Mujer y constitución. La construcción jurídica del género. Valencia: Universitat de València; 2005. 288 p.

Copiar al portapapeles