Product Documents

Memoria y utopía

La primacía de la intersubjetividad

Luisa Passerini

Traducció: Inmaculada Miñana i Josep Aguado

Col·lecció: Història, 18

ISBN: 978-84-370-6424-6

Matèria: història

Submatèries: teoria de la història i historiografia

Idioma: castellà

Coeditor: Editorial Universidad de Granada

Any ed.: 2006

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 24 cm

Pàgines: 164 pp.

16,00 €

E-book disponible en la teua plataforma digital habitual

Sinopsi

Detalles

La memòria i la utopia identifiquen dues disposicions del subjecte, una orientada cap al passat i una altra cap al futur, sent ambdues actituds crítiques respecte al present. La intersubjectivitat defineix l'eix central de l'obra: la memòria és concebuda com a pont entre el passat i el present, entre el silenci i la paraula, entre el singular i el col·lectiu, i, en conseqüència, com una narració estructurada com a forma d'oblit individual i col·lectiu. La utopia és analitzada en dues de les seues formes històriques: com a compromís crític amb la cultura i la societat, restituint i fent possible el manteniment de l'estat de desig en una comunitat no ètnica (com la del 68 francès), i la formulació d'una concepció de l'ésser europeu que critica qualsevol forma d'eurocentrisme i reconeix l'aportació de l'altre (ja siga per motiu de gènere o raça) com a constitutiu de la cultura europea.

Citació

Aguado, J. [Josep] & Miñana, I. [Inmaculada] & Passerini, L. [Luisa] (2006). Memoria y utopía. La primacía de la intersubjetividad. Universitat de València.

Aguado, Josep y Miñana, Inmaculada y Passerini, Luisa. Memoria y utopía. La primacía de la intersubjetividad. Universitat de València, 2006.

AGUADO, Josep y MIÑANA, Inmaculada y PASSERINI, Luisa. Memoria y utopía. La primacía de la intersubjetividad. Valencia: Universitat de València, 2006. ISBN 978-84-370-6424-6.

Aguado, Josep y Miñana, Inmaculada y Passerini, Luisa. Memoria y utopía. La primacía de la intersubjetividad. Valencia: Universitat de València; 2006. 164 p.

Copiar al portapapeles