Product Documents

Melcior Miralles: Crònica i dietari del capellà d'Alfons el Magnànim

Mateu Rodrigo Lizondo, ed.

Col·lecció: Fonts Històriques Valencianes, 47

ISBN: 978-84-370-7903-5

Matèria: filologia, història

Submatèries: filologia catalana, història medieval

Idioma: català

Any ed.: 2011

Enquadernació: rústica

Format: 19 x 27 cm

Pàgines: 548 pp.

45,00 €

E-book disponible en la teua plataforma digital habitual

Llibre en accés obert

Sinopsi

Detalles

Aquesta crònica i dietari, que és ambdues coses, ha estat considerada una de les més interessants del segle XV valencià. El segle d'or de la literatura no va ser, tanmateix, una època que produís obres historiogràfiques de gran alçada en la Corona d'Aragó, contràriament al que havia succeït en la centúria anterior. En aquest context, encara adquireix més relleu, ja que es tracta d'una crònica general dels reis d'Aragó i, amb una intencionalitat especial, dels monarques de la dinastia Trastàmara del segle XV, però alhora és també un dietari de la ciutat de València. L'autor, un escriptor eclesiàstic, se centra en els regnats d'Alfons el Magnànim i de Joan II, i aporta una font abundosa d'informacions, sovint acolorides i sorprenents, sobre la vida quotidiana de la ciutat de València en un dels moments més brillants de la seua història.

Citació

Rodrigo Lizondo, M. [Mateu] (2011). Melcior Miralles: Crònica i dietari del capellà d'Alfons el Magnànim. Universitat de València.

Rodrigo Lizondo, Mateu. Melcior Miralles: Crònica i dietari del capellà d'Alfons el Magnànim. Universitat de València, 2011.

RODRIGO LIZONDO, Mateu. Melcior Miralles: Crònica i dietari del capellà d'Alfons el Magnànim. Valencia: Universitat de València, 2011. ISBN 978-84-370-7903-5.

Rodrigo Lizondo, Mateu. Melcior Miralles: Crònica i dietari del capellà d'Alfons el Magnànim. Valencia: Universitat de València; 2011. 548 p.

Copiar al portapapeles