+34 96 386 41 15

PUV - Publicacions Universitat València

Maquillando cadáveres

(Premio Eduard Escalante del Ayuntamiento de Valencia 2004)

Juanluis Mira

Pròl.: Juan V. Martínez Luciano

ISBN: 978-84-370-6450-5

Matèria: filologia

Submatèries: altres

Idioma: castellà

Any ed.: 2006

Enquadernació: rústica

Format: 13,5 x 19 cm.

Pàgines: 72 pp.

"Maquillando cadáveres" és un text teatral amb el qual l'autor alacantí Juan Luis Mira obtingué el Premi "Eduardo Escalante" que atorgà l'Ajuntament de València, a la seua edició de 2005.
En aquest text, "Maquillando cadáveres", destaquen els elements "artesanals" de l'ofici que l'autor empra amb mestria. Podria esmentar-se, per exemple, la gran economia teatral, tan freqüent en aquests temps, que suposa construir una història dramàtica amb tot just tres personatges -i tres actors, per tant- o l'escassa, per imaginada, escenografia que el text suggereix.
Un text d'indiscutible qualitat textual i, sobretot, teatral que mostra l'ofici de l'autor; ofici i qualitat del text, que descobrim també, i valga de nou com a exemple, en el sempre difícil i complicat canvi d'escenes -"trazos", en diu l'autor en el text- que provoca en el lector, i ho farà en l'espectador, la sensació de continuïtat, i alhora possible dualitat significativa que requereix el text i que permet més d'una lectura de les situacions que l'autor ha escollit com a punts d'inflexió textual.

Disponibilitat: En existències

7,50 €

Sinopsi

Detalles

"Maquillando cadáveres" és un text teatral amb el qual l'autor alacantí Juan Luis Mira obtingué el Premi "Eduardo Escalante" que atorgà l'Ajuntament de València, a la seua edició de 2005. En aquest text, "Maquillando cadáveres", destaquen els elements "artesanals" de l'ofici que l'autor empra amb mestria. Podria esmentar-se, per exemple, la gran economia teatral, tan freqüent en aquests temps, que suposa construir una història dramàtica amb tot just tres personatges -i tres actors, per tant- o l'escassa, per imaginada, escenografia que el text suggereix. Un text d'indiscutible qualitat textual i, sobretot, teatral que mostra l'ofici de l'autor; ofici i qualitat del text, que descobrim també, i valga de nou com a exemple, en el sempre difícil i complicat canvi d'escenes -"trazos", en diu l'autor en el text- que provoca en el lector, i ho farà en l'espectador, la sensació de continuïtat, i alhora possible dualitat significativa que requereix el text i que permet més d'una lectura de les situacions que l'autor ha escollit com a punts d'inflexió textual.