Product Documents

Les Gesta Comitum Barchinonensium (versió primitiva), la Brevis Historia i altres textos de Ripoll

Stefano Maria Cingolani

Col·lecció: Fonts Històriques Valencianes, 55

ISBN: 978-84-370-8992-8

Matèria: història

Submatèries: història medieval

Idioma: català

Any ed.: 2012

Enquadernació: rústica

Format: 19 x 27 cm

Pàgines: 268 pp.

20,00 €

Sinopsi

Detalles

Aquesta obra constitueix una fita de la historiografia catalana, la primera crònica que descriu la història de la dinastia comtal de Barcelona, començant pels seus orígens mítics amb Guifré el Pilós i continuant de manera més documentada amb els comtes barcelonins i reis d'Aragó. Escrita en llatí pels monjos del monestir de Santa Maria de Ripoll, la seua redacció inicial data de les darreries del segle XII, i fou continuada amb afegits posteriors fins al final del segle XIII, incloent-hi tot el regnat de Jaume I el Conqueridor. Aquesta edició es complementa amb altres textos historiogràfics vinculats a Ripoll, com la Brevis Historia, una crònica de la història del monestir redactada a mitjan segle XII, sens dubte basada en la documentació de l'arxiu monàstic i que va ser utilitzada com a material per a la primera redacció de la Gesta Comitum.

Citació

Cingolani, S. M. [Stefano Maria] (2012). Les Gesta Comitum Barchinonensium (versió primitiva), la Brevis Historia i altres textos de Ripoll. Universitat de València.

Cingolani, Stefano Maria. Les Gesta Comitum Barchinonensium (versió primitiva), la Brevis Historia i altres textos de Ripoll. Universitat de València, 2012.

CINGOLANI, Stefano Maria. Les Gesta Comitum Barchinonensium (versió primitiva), la Brevis Historia i altres textos de Ripoll. Valencia: Universitat de València, 2012. ISBN 978-84-370-8992-8.

Cingolani, Stefano Maria. Les Gesta Comitum Barchinonensium (versió primitiva), la Brevis Historia i altres textos de Ripoll. Valencia: Universitat de València; 2012. 268 p.

Copiar al portapapeles