Product Documents

La vida y la escritura en el siglo XVIII

Inés Joyes: Apología de las mujeres

Mónica Bolufer Peruga

Col·lecció: Història, 42

ISBN: 978-84-370-6915-9

Matèria: estudis feministes, història

Submatèries: història moderna

Idioma: castellà

Any ed.: 2008

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 24 cm

Pàgines: 332 pp.

22,00 €

Disponible en formato electrónico:

Sinopsi

Detalles

Aquest llibre parteix d'un enigma: desvelar la identitat de l'autora d'un dels més importants textos crítics sobre la condició de les dones de la seua època, Apología de las mujeres (1798), un assaig l'audàcia del qual contrasta amb la foscor que envolta les circumstàncies de la seua aparició. Qui era Inés Joyes? Amb quins recursos i a través de quines negociacions amb els valors i pràctiques del seu temps va poder una dona, a l'Espanya del segle XVIII, dotar-se d'una veu pròpia? Per a respondre a aquestes preguntes, se'n reconstrueix la seua vida, el seu context social i intel·lectual, espanyol i europeu, i la seua breu però significativa obra: Apología de las mujeres, de la qual oferim per primera vegada una edició crítica, i la traducció de la novel·la filosòfica Rasselas de Samuel Johnson, les afinitats de la qual amb la seua traductora s'exploren detingudament.

Índex

Índex

Agradecimientos

Introducción. Perseguir un sujeto esquivo: biografías de mujeres

 El cáliz irlandés, o la memoria del origen

De Madrid a Málaga

Buscando una voz

Traducción y creación

La Apología de las mujeres: texto y contexto intelectual

Epílogo

Edición anotada de la Apología de las mujeres

Apéndice documental

Fuentes y bibliografía

Citació

Bolufer Peruga, M. [Mónica] (2008). La vida y la escritura en el siglo XVIII. Inés Joyes: Apología de las mujeres. Universitat de València.

Bolufer Peruga, Mónica. La vida y la escritura en el siglo XVIII. Inés Joyes: Apología de las mujeres. Universitat de València, 2008.

BOLUFER PERUGA, Mónica. La vida y la escritura en el siglo XVIII. Inés Joyes: Apología de las mujeres. Valencia: Universitat de València, 2008. ISBN 978-84-370-6915-9.

Bolufer Peruga, Mónica. La vida y la escritura en el siglo XVIII. Inés Joyes: Apología de las mujeres. Valencia: Universitat de València; 2008. 332 p.

Copiar al portapapeles