La justicia del más allá

Iconografía en la Corona de Aragón en la baja Edad Media

Paulino Rodríguez Barral

Col·lecció: Oberta, 142

ISBN: 978-84-370-6721-6

Matèria: art

Submatèries: patrimoni artístic

Idioma: castellà

Any ed.: 2007

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 23 cm

Pàgines: 380 pp.

22,00 €

Disponible en formato electrónico:

Sinopsi

Detalles

Centrat en l'àmbit de la Corona d'Aragó, aquest llibre estudia l'evolució, a partir de les seves diverses formulacions en la plàstica gòtica, de les concepcions sobre la retribució de les accions morals en el més enllà. S'articula entorn de la representació visual dels mecanismes retributius amb què tant en el plànol de l'escatologia individual (judici particular de les ànimes postmortem) com en el de l'escatologia universal (final de la Història i el subsegüent Judici Final) el sistema judicial del més enllà premia o castiga el comportament humà. En aquest marc cobra particular importància l'anàlisi de imatgeria de l'infern i el purgatori que, com a elements substancials d'aquest sistema penal, són objecte d'atenció preferent. Tot això en una perspectiva atempta a la interrelació de la imatge amb els mitjans que, com el discurs teològic, les visions de l'altre món o l'homilètica, van contribuir decisivament a forjar l'imaginari medieval del més enllà.

Citació

Rodríguez Barral, P. [Paulino] (2007). La justicia del más allá. Iconografía en la Corona de Aragón en la baja Edad Media. Universitat de València.

Rodríguez Barral, Paulino. La justicia del más allá. Iconografía en la Corona de Aragón en la baja Edad Media. Universitat de València, 2007.

RODRÍGUEZ BARRAL, Paulino. La justicia del más allá. Iconografía en la Corona de Aragón en la baja Edad Media. Valencia: Universitat de València, 2007. ISBN 978-84-370-6721-6.

Rodríguez Barral, Paulino. La justicia del más allá. Iconografía en la Corona de Aragón en la baja Edad Media. Valencia: Universitat de València; 2007. 380 p.

Copiar al portapapeles