Product Documents

La historiografía medieval

Entre la historia y la literatura

Jaume Aurell

Col·lecció: Història, 172

ISBN: 978-84-370-9922-4

Matèria: història

Submatèries: història medieval

Idioma: castellà

Any ed.: 2016

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 24 cm

Pàgines: 184 pp.

14,50 €

Sinopsi

Detalles

«La historiografía medieval, entre la historia y la literatura» és un repàs apassionant dels continguts i les formes que va adoptar l'escriptura de la història en l'Edat Mitjana. En la primera part del llibre es repassen els principals gèneres històrics practicats pels historiadors medievals: els anals, les genealogies, les autobiografies i les cròniques. En la segona part es realitza un suggeridor paral·lelisme entre els problemes teòrics i epistemològics que es presenten tant als cronistes medievals com als historiadors contemporanis. El llibre es completa amb dos capítols dedicats a l'anàlisi de les últimes tendències de la interpretació dels textos històrics (com el nou medievalisme, la nova filologia, el nou historicisme o el postmodernisme) que, al cap i a la fi, són les noves tendències de la historiografia globalment considerada.

Citació

Aurell, J. [Jaume] (2016). La historiografía medieval. Entre la historia y la literatura. Universitat de València.

Aurell, Jaume. La historiografía medieval. Entre la historia y la literatura. Universitat de València, 2016.

AURELL, Jaume. La historiografía medieval. Entre la historia y la literatura. Valencia: Universitat de València, 2016. ISBN 978-84-370-9922-4.

Aurell, Jaume. La historiografía medieval. Entre la historia y la literatura. Valencia: Universitat de València; 2016. 184 p.

Copiar al portapapeles