Product Documents

La Descendentia regum Sicilie de Pau Rossell

Antoni Biosca i Bas, ed.

Col·lecció: Fonts Històriques Valencianes, 73

ISBN: 978-84-9134-424-7

Matèria: història

Submatèries: història medieval

Idioma: català

Any ed.: 2019

Enquadernació: rústica

Format: 19 x 27 cm.

Pàgines: 156

19,50 €

E-book disponible en la teua plataforma digital habitual

Llibre en accés obert

Sinopsi

Detalles

La conquesta de Nàpols per part del rei Alfons el Magnànim va suposar el principal èxit militar de la Corona d’Aragó durant el segle XV i la conversió de la cort reial en una de les principals seus intel·lectuals de l’humanisme renaixentista. Aquesta conquesta va suposar també la reacció adversa del papat i la corona francesa. Per defensar els seus drets, el Magnànim va encarregar, entre altres obres, la redacció de la ‘Descendentia regum Sicilie’, obra del notari valencià Pau Rossell, en la qual es combinava el gènere historiogràfic amb el diplomàtic per a recordar la història dels reis de Sicília i afegir-hi la documentació reial, creant així una obra única que defensava els interessos del Magnànim sobre la Sicília continental. El text es manté en cinc manuscrits que es conserven a Palerm, Nàpols, Roma, Poblet i València. Aquest darrer, el més antic, inclou una il·luminació de l'arbre genealògic del rei feta per Lleonard Crespí. Es presenta ací la primera edició del text, feta de forma crítica a partir dels cinc manuscrits i amb traducció catalana anotada. També s'inclou la il·luminació de Crespí i l’explicació pertinent.

Citació

Biosca i Bas, A. (. [Antoni (ed.)] (2019). La Descendentia regum Sicilie de Pau Rossell. Universitat de València.

Biosca i Bas, Antoni (ed.). La Descendentia regum Sicilie de Pau Rossell. Universitat de València, 2019.

BIOSCA I BAS, Antoni (ed.). La Descendentia regum Sicilie de Pau Rossell. Valencia: Universitat de València, 2019. ISBN 978-84-9134-424-7.

Biosca i Bas, Antoni (ed.). La Descendentia regum Sicilie de Pau Rossell. Valencia: Universitat de València; 2019. 156 p.

Copiar al portapapeles