Product Documents

La cultura de la acequia

Agua, tierra y comunidad en el Suroeste de los Estados Unidos de América

José A. Rivera

Traducció: Luis Pablo Martínez

Col·lecció: Història, 69

ISBN: 978-84-370-7360-6

Matèria: història, sociologia i política

Submatèries: història contemporània, història moderna

Idioma: castellà

Any ed.: 2009

Enquadernació: rústica

Format: 17 x 23 cm

Pàgines: 294 pp.

23,00 €

Sinopsi

Detalles

En la rica història de la irrigació en els països hispans, les sèquies comunals del sud-oest dels Estats Units representen un fenomen singular: com a comunitats organitzades de regants, constitueixen les úniques autoritats públiques locals reconegudes per l'Estat. D'aquesta manera, es posa en relleu la capacitat de vertebració social comunitària que la distribució de l'aigua imposa, que a més vehiculen tota una cultura construïda a través dels segles, des de l'època colonial espanyola fins a la incorporació d'aquests territoris mexicans als Estats Units d'Amèrica. L'estudi dels regadius del riu Gran permet remuntar-se fins a l'herència andalusí importada pels colonitzadors espanyols, valorar la influència de les pràctiques de regadiu nadiues i les pressions que ha suportat aquest sistema tradicional de gestió de l'aigua en època contemporània.

Índex

Índex

Presentación

Prefacio a la edición en español

Prefacio a la edición de 1998

Introducción

Las comunidades de regantes del río Grande

La evolución de la acequia como institución

El gobierno y la administración de la acequia

Las democracias del agua: la documentación de las acequias

El estatus contemporáneo de las acequias: desarrollo versus sostenibilidad

El futuro de la institución de la acequia: políticas estatales y estrategias de acción de las acequias

Glosario de la acequia

Documentos

Ilustraciones

Bibliografía seleccionada

Citació

Martínez, L. P. [Luis Pablo] & Rivera, J. A. [José A.] (2009). La cultura de la acequia. Agua, tierra y comunidad en el Suroeste de los Estados Unidos de América. Universitat de València.

Martínez, Luis Pablo y Rivera, José A. La cultura de la acequia. Agua, tierra y comunidad en el Suroeste de los Estados Unidos de América. Universitat de València, 2009.

MARTÍNEZ, Luis Pablo y RIVERA, José A. La cultura de la acequia. Agua, tierra y comunidad en el Suroeste de los Estados Unidos de América. Valencia: Universitat de València, 2009. ISBN 978-84-370-7360-6.

Martínez, Luis Pablo y Rivera, José A. La cultura de la acequia. Agua, tierra y comunidad en el Suroeste de los Estados Unidos de América. Valencia: Universitat de València; 2009. 294 p.

Copiar al portapapeles