Product Documents

La apuesta biográfica

Escribir una vida

François Dosse

Traducció: Inmaculada Miñana y Josep Aguado

Col·lecció: Història, 33

ISBN: 978-84-370-6611-0

Matèria: història

Submatèries: teoria de la història i historiografia

Idioma: castellà

Any ed.: 2007

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 24 cm

Pàgines: 448 pp.

28,00 €

Sinopsi

Detalles

François Dosse proposa és una història del gènere biogràfic, que des de principis dels anys vuitanta està vivint una espècie d'alliberament: les ciències humanes i els historiadors, redescobreixen en aquell moment les virtuts d'un gènere que la raó s'havia entossudit a ignorar. El seu caràcter inclassificable es converteix en una basa al seu favor. L'autor mostra que l'escriptura biogràfica s'ha convertit en un bon terreny d'experimentació per a l'historiador, que pot valorar el caràcter ambivalent de la seua disciplina. La biografia fa esclatar la distinció entre una identitat pròpiament literària i una identitat purament científica. Millor que qualsevol altra forma d'expressió, suscita la barreja, la hibridació i posa així de manifest les tensions i les connivències presents en la relació entre la literatura i les ciències humanes.

Citació

Dosse, F. [François] & Miñana, I. [Inmaculada] (2007). La apuesta biográfica. Escribir una vida. Universitat de València.

Dosse, François y Miñana, Inmaculada. La apuesta biográfica. Escribir una vida. Universitat de València, 2007.

DOSSE, François y MIÑANA, Inmaculada. La apuesta biográfica. Escribir una vida. Valencia: Universitat de València, 2007. ISBN 978-84-370-6611-0.

Dosse, François y Miñana, Inmaculada. La apuesta biográfica. Escribir una vida. Valencia: Universitat de València; 2007. 448 p.

Copiar al portapapeles