L'imperi de les dades

El 'big data': oportunitat i amenaces

Xavier Duran

Col·lecció: Sense Fronteres, 42

ISBN: 978-84-9026-835-3

Matèria: ciències

Idioma: català

Coeditor: Càtedra de Divulgació de la Ciència, Edicions Bromera

Any ed.: 2018

Enquadernació: rústica

Format: 15 x 23 cm

Pàgines: 232

20,50 €

Disponible en formato electrónico:

Sinopsi

Detalles

Vivim en un món de dades. Les generem i les rebem en el mòbil, l’ordinador, el cotxe i en els utensilis més diversos, tot i que no en siguem conscients. Produïm dades quan telefonem, quan posem un «m’agrada» a Facebook, quan paguem amb targeta de crèdit, quan fem una cerca a Internet, quan ens fan un reconeixement mèdic o, simplement, quan ens movem amb el navegador del cotxe connectat. N’hi ha bilions i, per això, parlem de big data o de megadades. Aquesta obra explica com es generen les dades, com es processen, per a què serveixen i, sobretot, per a què no haurien de servir. Així, sense apostar per un missatge catastrofista, el text proporciona al lector informació i consells per a ¬conscienciar-lo de les grans oportunitats que implica aquest imperi de les dades tant per a la recerca com per a altres àmbits, però també dels perills i de la part de responsabilitat que tenim en l’ús (i el mal ús) de les dades de tot tipus.

Citació

Duran Escribà, X. [Xavier] (2018). L'imperi de les dades. El 'big data': oportunitat i amenaces. Universitat de València.

Duran Escribà, Xavier. L'imperi de les dades. El 'big data': oportunitat i amenaces. Universitat de València, 2018.

DURAN ESCRIBÀ, Xavier. L'imperi de les dades. El 'big data': oportunitat i amenaces. Valencia: Universitat de València, 2018. ISBN 978-84-9026-835-3.

Duran Escribà, Xavier. L'imperi de les dades. El 'big data': oportunitat i amenaces. Valencia: Universitat de València; 2018. 232 p.

Copiar al portapapeles