Product Documents

L'Estat dels jueus

Assaig d'una solució moderna a la qüestió jueva

Theodor Herzl

Traducció: Gustau Muñoz

Col·lecció: Breviaris, 12

ISBN: 978-84-370-6730-8

Matèria: sociologia i política

Idioma: català

Any ed.: 2008

Enquadernació: rústica

Format: 10 x 18 cm

Pàgines: 160 pp.

12,00 €

Disponible en formato electrónico:

Sinopsi

Detalles

La peculiaritat d'aquest escrit clàssic de Theodor Herzl, manifest inaugural del sionisme modern, és que fou dels primers a tractar la «qüestió jueva» com un problema nacional. A partir d'una anàlisi acurada de les causes i conseqüències de l'antisemitisme creixent a l'Europa del seu temps, desenvolupà la idea que l'única manera de superar la misèria i la discriminació, la persecució i les humiliacions del poble jueu era la creació d'un Estat propi i independent, una pàtria que acolliria els jueus de la diàspora i els protegiria. A la realització d'aquesta idea dedicà Herzl la seua vida, i posà en marxa un corrent polític -el sionisme- que finalment, després de grans vicissituds, pogué reeixir amb la fundació de l'Estat d'Israel. Vet ací tant la força com les limitacions d'un text que ha marcat l'època contemporània.

Índex

Índex

INDEX

Introducció

L’Estat dels jueus

Pròleg

Introducció

Part general

La Jewish Company

Els grups locals

Society of Jews i Estat dels jueus

Conclusió

Citació

Herzl, T. [Theodor] & Muñoz Veiga, G. [Gustau] (2008). L'Estat dels jueus. Assaig d'una solució moderna a la qüestió jueva. Universitat de València.

Herzl, Theodor y Muñoz Veiga, Gustau. L'Estat dels jueus. Assaig d'una solució moderna a la qüestió jueva. Universitat de València, 2008.

HERZL, Theodor y MUÑOZ VEIGA, Gustau. L'Estat dels jueus. Assaig d'una solució moderna a la qüestió jueva. Valencia: Universitat de València, 2008. ISBN 978-84-370-6730-8.

Herzl, Theodor y Muñoz Veiga, Gustau. L'Estat dels jueus. Assaig d'una solució moderna a la qüestió jueva. Valencia: Universitat de València; 2008. 160 p.

Copiar al portapapeles