Product Documents

Joan Binimelis: Descripció particular de l'illa de Mallorca e viles

Juli Moll i Gómez de la Tía

Col·lecció: Fonts Històriques Valencianes, 60

ISBN: 978-84-370-9350-5

Matèria: història

Submatèries: història medieval

Idioma: català

Coeditor: Institut Cartogràfic de Catalunya

Any ed.: 2014

Enquadernació: rústica

Format: 19 x 27 cm

Pàgines: 466 pp.

35,00 €

E-book disponible en la teua plataforma digital habitual

Sinopsi

Detalles

Aquest volum, escrit per l'eclesiàstic Joan Binimelis (1538/9-1616), constitueix la primera edició crítica del Llibre V de la Història general del Regne de Mallorca en la versió catalana que, com és sabut, és l'original. Sens dubte, aquesta part de l'obra, dedicada a la descripció geogràfica de Mallorca i de caràcter autònom respecte a la narració històrica i cronística, representa l'aportació més original de l'autor i la que manté més vigència i interès avui dia, tant per la modernitat del seu plantejament, com per la diversitat dels aspectes que són objecte de la seua metòdica atenció: situació geogràfica, afrontacions, proveïment d'aigua, cales i aptesa per a desembarcaments, cabuda i possibilitats d'ancoratge, demografia, dades econòmiques -produccions agrícoles i ramaderes--, dades històriques, règim jurídic, institucions, monuments i d'altres informacions rellevants de les poblacions illenques.

Citació

Moll i Gómez de la Tía, J. [Juli] (2014). Joan Binimelis: Descripció particular de l'illa de Mallorca e viles. Universitat de València.

Moll i Gómez de la Tía, Juli. Joan Binimelis: Descripció particular de l'illa de Mallorca e viles. Universitat de València, 2014.

MOLL I GÓMEZ DE LA TÍA, Juli. Joan Binimelis: Descripció particular de l'illa de Mallorca e viles. Valencia: Universitat de València, 2014. ISBN 978-84-370-9350-5.

Moll i Gómez de la Tía, Juli. Joan Binimelis: Descripció particular de l'illa de Mallorca e viles. Valencia: Universitat de València; 2014. 466 p.

Copiar al portapapeles