Guerra y viaje

Una constante histórico-literaria entre España y Alemania

Berta Raposo Fernández, Eckhard Weber, eds.

Col·lecció: Oberta, 167

ISBN: 978-84-370-7324-8

Matèria: filologia, geografia, història

Submatèries: fiologia anglogermànica, història contemporània

Idioma: català, castellà

Any ed.: 2009

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 23 cm

Pàgines: 236 pp.

18,00 €

E-book disponible en la teua plataforma digital habitual

Sinopsi

Detalles

La paraula alemanya actual per a viatge «Reise», significava en alemany medieval expedició guerrera. D'aquesta nota etimològica es poden extreure idees per a llançar una ullada a dos fenòmens molt dispars; la guerra com viatge cap al terreny enemic o l'espai per a conquistar, així com els viatges forçosos en les poblacions afectades, els exilis. Aquesta edició recopila les actes del Congrés Internacional Guerra i Viatge. Una constant històrica i literària entre Espanya i Alemanya, celebrat al MuVIM el 2008. Es tracta de catorze treballs centrats en les relacions culturals hispanogermàniques, des de l'Edat Mitjana fins al segle XX. Literatura de viatges i viatges en la literatura vistos des de l'òptica alemanya. Visions realistes, romàntiques, focalitzacions en la memòria cultural, extractes de la memòria col.lectiva, salts zigzaguejants i correlacionats entre passat i present.

Citació

Raposo Fernández, B. [Berta] & Weber, E. [Eckhard] (2009). Guerra y viaje. Una constante histórico-literaria entre España y Alemania. Universitat de València.

Raposo Fernández, Berta y Weber, Eckhard. Guerra y viaje. Una constante histórico-literaria entre España y Alemania. Universitat de València, 2009.

RAPOSO FERNÁNDEZ, Berta y WEBER, Eckhard. Guerra y viaje. Una constante histórico-literaria entre España y Alemania. Valencia: Universitat de València, 2009. ISBN 978-84-370-7324-8.

Raposo Fernández, Berta y Weber, Eckhard. Guerra y viaje. Una constante histórico-literaria entre España y Alemania. Valencia: Universitat de València; 2009. 236 p.

Copiar al portapapeles