Feminism and Dialogics: Charlotte Perkins, Meridel Le Sueur, Mikhail M. Bakhtin

Carolina Núñez Puente

Col·lecció: Biblioteca Javier Coy d'Estudis Nord-Americans, 42

ISBN: 978-84-370-6456-7

Matèria: estudis feministes, filologia

Submatèries: fiologia anglogermànica

Idioma: anglès

Any ed.: 2006

Enquadernació: rústica

Format: 17 x 23,5 cm

Pàgines: 212 pp.

20,00 €

E-book disponible en la teua plataforma digital habitual

Sinopsi

Detalles

Aquest llibre proposa una lectura feminista dialògica de Charlotte Perkins Gilman, Meridel Le Sueur i Mikhail Bakhtin. La primera part està dedicada al relat curt, considerat un dels aspectes oblidats per Bakhtin. El gènere sexual ("gender"), un altre dels seus oblits, és la base fonamental d'aquesta investigació. Un dels arguments que l'autora defensa és que els híbrids artístics de Gilman i Le Sueur fan impossible que se les confine dins d'un sol gènere literari o sexual. En la segona part s'estudia com la saga deconstructivista de Gilman com el bildungsroman feminista de Le Sueur serveixen per a corregir i expandir la teoria bakhtiniana. Entre altres molts aspectes, els personatges femenins estudiats encarnen el subjecte parlant femení. La tercera part avalua les comunitats de dones creades per la ficció de Le Sueur i Gilman i el seu llegat per a les teories feministes i bakhtinianes. El treball (in)conclou proposant un avanç de la "dialogia feminista" a una "pràctica dialògica del feminisme", on totes les perspectives feministes apareixen com a gèneres literaris/veus en un diàleg dialògic.

Citació

Núñez Puente, C. [Carolina] (2006). Feminism and Dialogics: Charlotte Perkins, Meridel Le Sueur, Mikhail M. Bakhtin. Universitat de València.

Núñez Puente, Carolina. Feminism and Dialogics: Charlotte Perkins, Meridel Le Sueur, Mikhail M. Bakhtin. Universitat de València, 2006.

NÚÑEZ PUENTE, Carolina. Feminism and Dialogics: Charlotte Perkins, Meridel Le Sueur, Mikhail M. Bakhtin. Valencia: Universitat de València, 2006. ISBN 978-84-370-6456-7.

Núñez Puente, Carolina. Feminism and Dialogics: Charlotte Perkins, Meridel Le Sueur, Mikhail M. Bakhtin. Valencia: Universitat de València; 2006. 212 p.

Copiar al portapapeles