Product Documents

En la periferia del centro

La hacienda de la Generalitat valenciana durante el siglo XVI

José M.ª Castillo del Carpio

Col·lecció: Història, 184

ISBN: 978-84-9134-395-0

Matèria: història

Submatèries: història moderna

Idioma: castellà

Any ed.: 2019

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 24 cm.

Pàgines: 282

19,00 €

E-book disponible en la teua plataforma digital habitual

Sinopsi

Detalles

Durant el segle XIV, les estructures polítiques, fiscals i financeres dels estats que formaven la Corona d’Aragó van patir una profunda transformació com a conseqüència de la qual van sorgir les diputacions del General, anomenades més tard a València i Catalunya Generalitat. Aquest llibre pretén explicar, d’una banda, com era i com funcionava durant el segle XVI «el sistema fiscal» del qual va ser titular la Generalitat foral valenciana i, d’una altra, quines van ser les característiques de «les finances» d’aquesta institució. És a dir, les fonts i l’estructura dels seus ingressos, la distribució de les despeses i l’evolució de tot plegat. Tot això, amb la perspectiva de comprendre millor la integració del regne de València en el conglomerat imperial que van governar els hereus de Ferran d’Aragó i Isabel de Castella.

Citació

Castillo del Carpio, J. M. [José M.ª] (2019). En la periferia del centro . La hacienda de la Generalitat valenciana durante el siglo XVI. Universitat de València.

Castillo del Carpio, José M.ª. En la periferia del centro . La hacienda de la Generalitat valenciana durante el siglo XVI. Universitat de València, 2019.

CASTILLO DEL CARPIO, José M.ª. En la periferia del centro . La hacienda de la Generalitat valenciana durante el siglo XVI. Valencia: Universitat de València, 2019. ISBN 978-84-9134-395-0.

Castillo del Carpio, José M.ª. En la periferia del centro . La hacienda de la Generalitat valenciana durante el siglo XVI. Valencia: Universitat de València; 2019. 282 p.

Copiar al portapapeles