Emperador y sacerdote

Estudio sobre el "Cesaropapismo" bizantino

Gilbert Dagron

Traducció: Wenceslao Carlos Lozano

Col·lecció: Coeds. Editorial Universidad de Granada

ISBN: 978-84-370-6693-6

Matèria: història

Idioma: castellà

Coeditor: Editorial Universidad de Granada, Centro de Estudios Bizantinos, Neogriegos y Chipriotas

Any ed.: 2007

Enquadernació: rústica

Format: 15 x 22 cm

Pàgines: 412 pp.

20,00 €

Sinopsi

Detalles

Avui ningú parla de l'Església i de l'Estat com de dues institucions, que el sentit comú o el moviment de la història ens hagueren ensenyat a distingir. Actualment estem millor preparats per a entendre quantes adherències i interferències amagaria un tall massa clar entre allò sagrat i allò profà, allò espiritual i allò temporal, entre clergues i laics. El llibre proposa una anàlisi del concepte de «cesaropapisme» que pretén estigmatitzar una perversió típicament bizantina de les relacions entre Església i Estat. Així mateix, pretén fer de Bizanci el lloc on van ser forjades, experimentades i criticades la majoria de les fórmules que es van reutilitzar més endavant en l'Occident medieval i modern. S'esforça a desmuntar els mecanismes d'una historiografia que descriu un món cristià des de sempre dividit en dues àrees culturals: una occidental on quedarien separats els «poders» temporal i espiritual, i altra oriental on es confondrien.

Citació

Dagron, G. [Gilbert] (2007). Emperador y sacerdote. Estudio sobre el "Cesaropapismo" bizantino. Universitat de València.

Dagron, Gilbert. Emperador y sacerdote. Estudio sobre el "Cesaropapismo" bizantino. Universitat de València, 2007.

DAGRON, Gilbert. Emperador y sacerdote. Estudio sobre el "Cesaropapismo" bizantino. Valencia: Universitat de València, 2007. ISBN 978-84-370-6693-6.

Dagron, Gilbert. Emperador y sacerdote. Estudio sobre el "Cesaropapismo" bizantino. Valencia: Universitat de València; 2007. 412 p.

Copiar al portapapeles