El trabajo social territorializado

Las transformaciones de la acción pública en la intervención social

Mejed Hamzaoui

Traducció: Josefa Fombuena

Col·lecció: Treball Social

ISBN: 978-84-370-6110-8

Matèria: sociologia i política

Idioma: castellà

Coeditor: Nau Llibres

Any ed.: 2005

Enquadernació: rústica

Format: 14 x 22 cm

Pàgines: 218 pp.

18,00 €

Sinopsi

Detalles

El llibre de Mejed Hamzaoui (professor i investigador a l'Institut de Ciències del Treball de la Universitat Lliure de Brussel·les) ens mostra les transformacions de l'acció social que es produeixen en bona part dels països europeus, a partir de l'estudi de l'experiència belga i francesa. L'obra fa un recorregut per les noves formulacions de la política social, a l'ombra dels canvis en l'esfera económica i aprofundeix en els nous modes d'intervenció social. En especial, s'analitzen les estratègies de territorializació i els dispositius de proximitat que per a l'autor suposen en gran manera un retorn a la problematizació dels subjectes i la pèrdua dels enfocaments globals i integrals. L'enfocament desborda el simple marc de l'avaluació de les pràctiques socials o dels recursos específics (serveis socials de base, barris d'acció preferent, zones d'educació preferent, contractes de barri, missions locals), per a proporcionar una anàlisi transversal i pluridisciplinària del procés de descomposició-recomposició del treball social que es realitza actualment. En resum, aquest treball qüestiona el conjunt de la lògica que governa les transformacions i les recomposicions de la política social i més en concret en el camp del treball social.

Citació

Fombuena Valero, J. [Josefa] & Hamzaoui, M. [Mejed] (2005). El trabajo social territorializado. Las transformaciones de la acción pública en la intervención social. Universitat de València.

Fombuena Valero, Josefa y Hamzaoui, Mejed. El trabajo social territorializado. Las transformaciones de la acción pública en la intervención social. Universitat de València, 2005.

FOMBUENA VALERO, Josefa y HAMZAOUI, Mejed. El trabajo social territorializado. Las transformaciones de la acción pública en la intervención social. Valencia: Universitat de València, 2005. ISBN 978-84-370-6110-8.

Fombuena Valero, Josefa y Hamzaoui, Mejed. El trabajo social territorializado. Las transformaciones de la acción pública en la intervención social. Valencia: Universitat de València; 2005. 218 p.

Copiar al portapapeles