El Tercer Reich

Historia de una dictadura

Ulrich Herbert

Traducció: Anna Catharina Hofmann, Toni Morant i Ariño

Col·lecció: Història, 212

ISBN: 978-84-1118-362-8

Matèria: història

Submatèries: història contemporània

Idioma: castellà

Any ed.: 2024

Enquadernació: rústica

Format: 12,5 x 20,5 cm

Pàgines: 168

14,50 €

Disponible en formato electrónico:

Sinopsi

Detalles

Aquest llibre, el primer traduït al castellà del prestigiós historiador Ulrich Herbert, ofereix una concisa panoràmica de la història del Tercer Reich a partir de les investigacions més recents. Després d’analitzar els factors que van fer possible l’ascens del nacionalsocialisme i la instauració de la dictadura, la part principal de l’assaig es dedica al període 1939-1945, uns anys en què la història alemanya s’expandeix cap a una dimensió europea i mundial. Amb una opinió clara i precís, l’autor analitza, entre altres aspectes, el sorgiment de l’extrema dreta, la crisi de la primera democràcia alemanya, la col·laboració de les elits tradicionals en l’arribada del NSDAP al poder, la política antisemita nazi, la guerra de Hitler contra la Unió Soviètica, les actituds socials de la població alemanya, les polítiques d’ocupació a l’Europa dominada pels alemanys i l’extermini dels jueus europeus.

Biografía

Ulrich Herbert és un dels experts en la història del nacionalsocialisme més reconeguts. Després d’haver sigut investigador en les universitats de Essen, Hagen, Tel Aviv i Hamburg, va ser, entre 1995 i 2019, catedràtic d’Història Contemporània en la Universitat de Friburg. A més, des de 2007 a 2013, va dirigir la School of History del Freiburg Institute for Advanced Studies. Actualment és director del Grup d’Investigació d’Història Contemporània de la Universitat de Friburg. Entre els seus llibres més destacats, molts dels quals han estat traduïts a l’anglés, francés, polonés, hebreu i japonés,  s’inclouen ‘Wer waren die Nationalsozialisten?’ (2021) (Qui eren els nacionalsocialistes?); ‘Best. Bio graphische Studien über Radikalismus, Weltanschauung und Vernunft, 1903-1989’ (1996) (Best. Estudis biogràfics sobre el radicalisme, la ideologia i la raó, 1903-1989), i ‘Fremdarbeiter. Politik und Praxis des «Ausländer-Einsatzes» in der Kriegswirtschaft des Dritten Reiches’ (1985) (Fremdarbeiter. Política i pràctica del «Ausländer-Einsatz» en l’economia de guerra del Tercer Reich).

Índex

Índex

PRÓLOGO

PREFACIO

LISTADO DE SIGLAS

PRIMERA PARTE

EL IMPERIO ALEMÁN Y EL TERCER REICH

LOS AÑOS DE POSGUERRA

LA DERECHA EN LA REPÚBLICA DE WEIMAR

SEGUNDA PARTE

«LA TOMA DEL PODER»

PERSECUCIÓN

ECONOMÍA Y SOCIEDAD

EXPANSIÓN

LOS POGROMOS DE NOVIEMBRE

RUMBO A LA GUERRA

TERCERA PARTE

LA PRIMERA FASE DE LA GUERRA, 1939-1941

EL ESTALLIDO DE LA VIOLENCIA

BARBARROJA

POLÍTICA DE EXTERMINIO

GUERRA Y OCUPACIÓN

LA VOLKSGEMEINSCHAFT DURANTE LA GUERRA

RESISTENCIA

EL FINAL

CONCLUSIONES

REFERENCIAS BIBLIOGRÁFICAS

ÍNDICE ONOMÁSTICO

Citació

Herbert, U. [Ulrich] (2024). El Tercer Reich. Historia de una dictadura. Universitat de València.

Herbert, Ulrich. El Tercer Reich. Historia de una dictadura. Universitat de València, 2024.

HERBERT, Ulrich. El Tercer Reich. Historia de una dictadura. Valencia: Universitat de València, 2024. ISBN 978-84-1118-362-8.

Herbert, Ulrich. El Tercer Reich. Historia de una dictadura. Valencia: Universitat de València; 2024. 168 p.

Copiar al portapapeles