El secuestro que ordenó Carlos V

Introducción, documentos inéditos y notas

Júlia Benavent, María José Bertomeu

Col·lecció: Documentos Inéditos de Carlos V

ISBN: 978-84-370-8923-2

Matèria: història

Submatèries: història medieval

Idioma: castellà

Any ed.: 2012

Enquadernació: cartoné

Format: 15 x 24 cm

Pàgines: 172 pp.

20,00 €

Disponible en formato electrónico:

Sinopsi

Detalles

El 24 d'abril de 1547 es va lliurar la batalla de Mühlberg, en la qual Carles V va donar un colp d'autoritat en derrotar els prínceps alemanys que s'havien unit en la Lliga d'Esmalcalda per oposar-se al govern imperial a Alemanya. No obstant això, aquesta victòria no va donar pas a un període de tranquil·litat, sinó que el landgravi de Hesse i Joan Frederic de Saxònia foren segrestats. Carles V va decidir que Joan Frederic de Saxònia fos custodiat pel soldat i poeta Hernando de Acuña i viatgés amb ell durant el segrest, però el landgravi de Hesse va quedar en mans de diversos carcellers fins que, cinc anys més tard, fou alliberat. El segrest dels governants alemanys va conduir a l'enfrontament amb Maurici de Saxònia i a la famosa fuga d'Innsbruck. Aquest llibre reconstrueix el segrest del landgravi de Hesse i la fugida de l'emperador.

Citació

Benavent Benavent, J. [Júlia] & Bertomeu Masiá, M. J. [M. José] (2012). El secuestro que ordenó Carlos V. Introducción, documentos inéditos y notas. Universitat de València.

Benavent Benavent, Júlia y Bertomeu Masiá, M. José. El secuestro que ordenó Carlos V. Introducción, documentos inéditos y notas. Universitat de València, 2012.

BENAVENT BENAVENT, Júlia y BERTOMEU MASIÁ, M. José. El secuestro que ordenó Carlos V. Introducción, documentos inéditos y notas. Valencia: Universitat de València, 2012. ISBN 978-84-370-8923-2.

Benavent Benavent, Júlia y Bertomeu Masiá, M. José. El secuestro que ordenó Carlos V. Introducción, documentos inéditos y notas. Valencia: Universitat de València; 2012. 172 p.

Copiar al portapapeles