El Roto, OPS, Rábago

Un viatge de mil dimonis (i un parell d'àngels)

AA.DD.

Col·lecció: Catàlegs d'Exposicions

ISBN: 978-84-370-9158-7

Matèria: art

Submatèries: arts plàstiques

Idioma: català, castellà

Any ed.: 2013

Enquadernació: rústica

Format: 24,5 x 28,5 cm

Pàgines: 164 pp.

25,00 €

Sinopsi

Detalles

A mitjan anys seixanta del segle passat, el pintor Andrés Rábago va emprendre un viatge personal. Es va valdre, en primera instància, del pseudònim OPS, amb el que va començar a fer-se lloc en les publicacions més crítiques amb la dictadura, i li va servir com a autoanàlisi. De tant en tant, però, la qüestió social i política apareixien en aquells dibuixos satírics i cruels. Als setanta, es va anar deixant veure l'heterònim: El Roto. Amb ell, rompre la condició de l'individu-massa i entén que la seua obra ha de fer un servei públic i social. Andrés Rábago continua treballant amb en la seua poètica pintura i a les pàgines del diari El País, amb la vinyeta d'El Roto. Aquest volum repassa el territori del pintor Rábago, que es desplega en un àmbit més elevat de consciència, que podríem qualificar de metafísic.

Citació

Rábago, A. [Andrés] (2013). El Roto, OPS, Rábago. Un viatge de mil dimonis (i un parell d'àngels). Universitat de València.

Rábago, Andrés. El Roto, OPS, Rábago. Un viatge de mil dimonis (i un parell d'àngels). Universitat de València, 2013.

RÁBAGO, Andrés. El Roto, OPS, Rábago. Un viatge de mil dimonis (i un parell d'àngels). Valencia: Universitat de València, 2013. ISBN 978-84-370-9158-7.

Rábago, Andrés. El Roto, OPS, Rábago. Un viatge de mil dimonis (i un parell d'àngels). Valencia: Universitat de València; 2013. 164 p.

Copiar al portapapeles