Distopías Patriarcales

Análisis feminista del «generismo queer»

Alicia Miyares

ISBN: 978-84-9134-709-5

Matèria: estudis feministes

Idioma: castellà

Any ed.: 2021

Enquadernació: rústica

Format: 14 x 21 cm.

Pàgines: 256

15,00 €

Sinopsi

Detalles

Al llarg de la història, les dones hem patit l’invent de la “identitat de gènere”, eixe constructe essencialista que ha solidificat la desigualtat estructural entre els sexes. La “identitat de gènere” ara és un neollenguatge que té per objecte prescriure què, qui, com, quan i on algú és “dona”. La seua retòrica es multiplica amb prefixos com “cisdones” o girs del llenguatge com “portadores gestants” o “éssers menstruants” per a evitar l’ús de la paraula correcta, “dones”. L’heterodesignació no vol rendir-se i s’amaga en la transdesignació. La ginofòbia, el masclisme extrem i la menysvaloració de les dones apunten disfressats de queer. La moneda està una altra vegada en l’aire: o feminisme o distopia patriarcal.

Citació

Miyares Fernández, A. [Alicia] (2021). Distopías Patriarcales. Análisis feminista del «generismo queer». Universitat de València.

Miyares Fernández, Alicia. Distopías Patriarcales. Análisis feminista del «generismo queer». Universitat de València, 2021.

MIYARES FERNáNDEZ, Alicia. Distopías Patriarcales. Análisis feminista del «generismo queer». Valencia: Universitat de València, 2021. ISBN 978-84-9134-709-5.

Miyares Fernández, Alicia. Distopías Patriarcales. Análisis feminista del «generismo queer». Valencia: Universitat de València; 2021. 256 p.

Copiar al portapapeles