Descenso a Periferia

Asistencia y condición humana en el territorio de lo social

Rafael Aliena Miralles

Col·lecció: Treball Social

ISBN: 978-84-370-6111-5

Matèria: sociologia i política

Idioma: castellà

Coeditor: Nau Llibres

Any ed.: 2005

Enquadernació: rústica

Format: 14 x 22 cm

Pàgines: 238 pp.

20,00 €

Sinopsi

Detalles

Descenso a Periferia és un llibre sobre els serveis socials d'una gran ciutat. Durant diversos mesos, l'autor va recórrer instal.lacions, es va entrevistar amb nombrosos informadors i fou testimoni de moltes entrevistes, reunions i actes administratius. Descens a Perifèria és, no obstant això, una alguna cosa més. Els serveis socials es transfiguren ací en Perifèria, el nom que se li dóna a aquesta espècie de regió ignota o almenys apartada. Perifèria és una branca de l'administració local que desenvolupa una activitat prestacional o de servei públic, una branca que tradicionalment s'ha ocupat de les poblacions marginades o pobres (ara es prefereix «excloses»), Però és també un lloc on l'ésser humà es troba amb el ser humà i l'espectador (que és l'autor i que, de la seua mà, és el lector) contempla el patiment humà, els dilemes i les dificultats amb què diàriament entropessa qualsevol persona, els ideals de vida i les visions polítiques i professionals que es manegen en molts altres entorns. Rafael Aliena prolonga, amb aquest llibre, una línia de treball que va iniciar amb Adelaida Martínez y el honor de la pobreza, guanyador en 1998 de l'XI Premi d'Investigació en Ciències Socials «Rogeli Duocastella», patrocinat per la Fundació «La Ciaxa».

Citació

Aliena Miralles, R. [Rafael] (2005). Descenso a Periferia. Asistencia y condición humana en el territorio de lo social. Universitat de València.

Aliena Miralles, Rafael. Descenso a Periferia. Asistencia y condición humana en el territorio de lo social. Universitat de València, 2005.

ALIENA MIRALLES, Rafael. Descenso a Periferia. Asistencia y condición humana en el territorio de lo social. Valencia: Universitat de València, 2005. ISBN 978-84-370-6111-5.

Aliena Miralles, Rafael. Descenso a Periferia. Asistencia y condición humana en el territorio de lo social. Valencia: Universitat de València; 2005. 238 p.

Copiar al portapapeles