De la comedia humanística al teatro representable

Égloga de la Tragicomedia de Calisto y Melibea, Penitencia de amor, Comedia Thebayda, Comedia Hipólita, Comedia Serafina

J. Lluís Canet Vallés

Col·lecció: Textos Teatrales Hispánicos del siglo XVI, 2

ISBN: 978-84-370-1161-5

Matèria: filologia

Submatèries: filologia espanyola

Idioma: castellà

Coeditor: UNED de Madrid, Universidad de Sevilla

Any ed.: 1993

Enquadernació: rústica

Format: 15 x 21 cm

Pàgines: 398 pp.

19,50 €

Sinopsi

Detalles

El teatre del Renaixement espanyol, igual que l’italià, no part d’un únic model, si bé alguns dels esquemes van tindre un major èxit en la creació de la comèdia urbana de la primera meitat del s. XVI. S’analitza ací la influència de la comèdia humanística en algunes obres «difícilment catalogables», més conegudes per la crítica com les «primeres imitacions celestinesques»: Égloga de Calisto y Melibea, Penitencia de amor, Comedia Thebayda, Comedia Ypólita, Comedia Serafina, així com els focus irradiadors universitaris i docents d’aquesta literatura dramàtica i la seua transformació en teatre representable.

Citació

Canet Vallés, J. L. [Josep Lluís] (1993). De la comedia humanística al teatro representable. Égloga de la Tragicomedia de Calisto y Melibea, Penitencia de amor, Comedia Thebayda, Comedia Hipólita, Comedia Serafina. Universitat de València.

Canet Vallés, Josep Lluís. De la comedia humanística al teatro representable. Égloga de la Tragicomedia de Calisto y Melibea, Penitencia de amor, Comedia Thebayda, Comedia Hipólita, Comedia Serafina. Universitat de València, 1993.

CANET VALLÉS, Josep Lluís. De la comedia humanística al teatro representable. Égloga de la Tragicomedia de Calisto y Melibea, Penitencia de amor, Comedia Thebayda, Comedia Hipólita, Comedia Serafina. Valencia: Universitat de València, 1993. ISBN 978-84-370-1161-5.

Canet Vallés, Josep Lluís. De la comedia humanística al teatro representable. Égloga de la Tragicomedia de Calisto y Melibea, Penitencia de amor, Comedia Thebayda, Comedia Hipólita, Comedia Serafina. Valencia: Universitat de València; 1993. 398 p.

Copiar al portapapeles